Plocka maten och gå – i dag öppnar mataffären helt utan kassor

Plocka maten och gå – i dag öppnar mataffären helt utan kassor

Tänk att kunna handla i mataffären helt utan köer eller trängsel. Låter det som en dröm? Det blir snart verklighet med Amazon Go.

Läs också: 15 saker du vill ha i BB-väskan – och 8 du kan lämna hemma

Hur många gånger har du inte stått trött och hungrig i en kö i mataffären och bara velat gå. Du har inte tid för det här, du orkar inte, du vill hem. Tänk då istället om du hade kunnat gå in i mataffären, plockat det du behöver till middagen och sedan gått ut – helt utan köer. Låter det som ett nytt sätt att snatta? Tänk igen, för det blir verklighet nu.

Efter ett år av tester öppnar i dag butiken Amazon Go i amerikanska Seattle. I butiken checkar du in via en app och när du handlat kan du bara gå eftersom nätjätten Amazon tar betalt och skickar ett kvitto till dig automatiskt. Hur det rent praktiskt går till är att en rad högteknologiska kameror och sensorer känner av vad du handlar och skapar på så sätt en virtuell varukorg åt dig. Själv behöver du inte göra någonting alls utöver att registrera dig för ett Amazon-konto och ladda ned appen.

Än är det inte klart hur projektet ska utvecklas men en sak är säker – hur du handlar kan förändras för alltid. Det återstår att se när tekniken kommer till Sverige.

Se i videon nedan hur det fungerar:

Foto: Amazon