programledare-musikhjalpen-orebro-2016-

De ska leda Musikhjälpen 2016

Den 12 december drar årets Musikhjälpen i gång på Stortorget i Örebro. Nu har årets programledare presenterats!

Årets tema i Musikhjälpen är att barn i krig har rätt att gå i skolan. I dag är det över 30 miljoner barn som inte kan gå i skolan på grund av krig och konflikter. Av den anledningen samlar Musikhjälpen alltså in pengar så att de har barnen ska få en chans att gå i skolan. Förra årets musikhjälpen leddes av Kodjo Akolor, Gina Dirawi och Linnea Henriksson. Kodjo gör kommer tillbaka även i år, men med två nykomlingar.

Läs mer: Galna saker kändisar har fått från sina fans

Med sig har han nämligen Little Jinder och Pelle Almqvist från The Hives. För Kodjo blir det här han sista år med musikhjälpen.

– Jag har spenderat fem år i buren och älskar verkligen att göra Musikhjälpen. Med det sagt så känner jag också ett ansvar för att programmet ska kunna fortsätta utvecklas. Då måste man våga släppa fram nya programledare som kan ta programmet till nästa nivå. Jag kommer alltid att vara en del av Musikhjälpen även om jag inte är i buren, säger han i ett pressmeddelande.

Little Jinder har tidigare varit med i musikhjälpen men inte som programledare.

– Jag har alltid velat vara kvar, så jag skrek “JAAAAAA” rakt ut när jag fick frågan om att vara programledare. Det hela kändes väldigt naturligt.

Även Pelle Almqvist ser framemot uppdraget.

– Jag tycker det låter som ett enormt kul sätt att spendera sex dagar på. Det är också roligt att göra något för andra och jag gillar temat.

Musikhjälpen startar den 12 december och håller på fram till den 18 december, och kommer i år att vara på Stortorget i Örebro.

Läs mer:
Lucas, Carl och Jonas är roligast på Facebook just nu
Så döljer du att du är online på Facebook Messenger
Artisten hyllas efter sitt håll käften–svar till journalisten

Foto: Jan Danielsson/SVT