Nya rakhyvelmärket Estrid visar bilder med hår

Rakhyvelmärket Estrid visar kvinnor med kroppshår

Idag lanseras det nya rakhyvelvarumärket Estrid. Med äkta bilder på kvinnokroppen vill de visa hur verkligheten faktiskt ser ut.

De senaste åren har autencitet blivit ett starkt ord inom reklambranschen. Från att vi tidigare bara fått se en typ av person i reklam, väljer nu fler och fler företag att anamma ett mer verklighetstroget grepp för att sälja sina produkter och äntligen tar olika kroppstyper och hudfärger plats på reklamskyltarna.

Ett företag som har tagit fasta på det här är det nya varumärket Estrid. Själva beskriver de sig som ”Skandinaviens första rakhyvelsmärke med fokus på den kvinnliga kroppen”. Bakom idén står svenska Amanda Westerbom och visionen är att erbjuda en prisvärd rakningsprodukt ur ett hälsosamt kvinnoperspektiv.

– Vi lägger inga värderingar i hur, var, när eller om man rakar sig. Estrid är vårt sätt att ta tillbaka rätten över vår egen kroppsbehåring utan förlegade ideal, säger Amanda Westerbom, som är grundare och creative director.

– Vi är inte rädda att visa upp kvinnor med hår till skillnad från andra rakhyvelsvarumärken. Vi vill hylla det och visa hur verkligheten faktiskt ser ut, fortsätter Nadia Kandil, delägare och stylist.

I samband med lanseringen har företaget släppt en reklamfilm som vi bäst beskriver med ordet ”äkta”. Vi får se kroppar i olika storlekar, hår under armarna, kvinnor som rakar bort fjun på tårna och samtal kring huruvida man rakar underlivet eller inte. Klippet avslutas med texten ”Ansa, trimma, raka. Eller inte”.

Blir du sugen på att testa en hyvel? Du behöver inte sälja lägenheten för att ha råd. Ett startkit blir ditt för 95 kronor. Utöver det erbjuds även prenumeration av nya rakblad. Varje, varannan eller var tredje månad kan du få nya blad leverade i brevlådan. Med 100 procent vegansk smörjande remsor är rakbladen dessutom fria från animaliska ingredienser. Läs mer på Estrid.com.

Läs mer:
Ont om tid? Här är 19 skönhetsprodukter som verkar under natten
Solskydd för ansiktet – här är SPF-produkterna för alla hudtyper
Jag grät på sex bröllop förra året – den här vattenfasta mascaran var min bästa vän
SPF-mist: Sju solskydd du kan spreja över sminket