Rapparen Nils Einár Grönerg

Rapartisten Nils ”Einár” Grönberg död – ihjälskjuten i Stockholm

Rapartisten Nils "Einár" Grönberg är död. Enligt uppgifter till Aftonbladet och Expressen blev han ihjälskjuten under en skottlossning i Hammarby sjöstad.
Einár blev 19 år gammal.
Till minne av Nils ”Einár” Grönberg
0:51

Efter reklamen: Till minne av Nils ”Einár” Grönberg

(0:51)

Slå på ljud

Den svenska rapparen Nils ”Einár” Grönberg är död efter en skottlossning, detta enligt uppgifter till både Aftonbladet och Expressen som var först med att namnge Einár. Han blev 19 år gammal.

Polisen fick larm om en skottlossning vid södra Hammarbyhamnen i Hammarby sjöstad klockan 22.50 på torsdagen. Flera patruller ryckte ut till platsen och där påträffade de en man med mycket allvarliga skottskador. Han ska ha blivit skjuten både i huvudet bröstet, samt hade hjärtstillestånd. Trots första hjälpen gick inte hans liv att räddas.

Polisen bekräftade dödsfallet vid klockan 00.45 och en förundersökning är startad om mord.

Anhöriga är underrättade

”Den skadade personen som är en man är avliden och de närmaste anhöriga är underrättade. En förundersökning om mord är inledd och polisens insatser på brottsplatsen fortsätter”, skriver polisen på sin hemsida klockan 00.45.

Presstalesperson vid polisen, Carina Skagerlind, uppger för Expressen att de närmas anhöriga är underrättade.

– De närmsta anhöriga är underrättade, säger Carina Skagerlind.

Polisen ska ha gjort flera fynd vid platsen och jagar flera gärningsmän, men under torsdagsmorgonen är ingen gripen.

Så slog Einár igenom

Einár, vars namn är Nils Grönberg, slog igenom som artist för två år sen då han släppte den hyllade låten Katten i trakten. När han var 16 år släppte han debutalbumet Första klass som snabbt tog sig till toppen av topplistorna med singlar som Första klass, Fusk och Rör mig.

Einár har redan från starten av sin karriär blivit hyllad av sina fans och på Spotify har han flera miljoner spelningar. Dessutom har han vunnit priser på både Grammisgalan och P3 Guldgalan.

Einár har tidigare berättat i intervjuer om sin uppväxt och med sin musik ville han uppmärksamma de problem som finns för unga.

– Jag tycker att det borde förändras och kanske blir det en förändring med mina låtar, man vet aldrig. Först och främst rappar jag om det jag ser och det är det som lockar min publik. Sen finns det en baktanke om att det kanske hörs och folk inser att det är ett problem och tar tag i det, sa han i intervjun.

I en tidigare intervju med sajten Hänt har Einár förklarat att han satsat allt på musik.

– Jag har krigat och kämpat på bra. Försökt satsa väldigt mycket, tänkt på hur jag kan marknadsföra mig som artist och göra det här utan alla stora skivbolag. Jag tycker själv att jag har skött situationen ganska snyggt och hanterat det ganska bra, sa Einár då till Hänt.

FOTO: TT

Relaterade artiklar
Robert Durst från The Jinx döms till livstids fängelse – efter 21 år
Carina Bergfeldts oro för barnen i Afghanistan – hyllas för initiativet