robyn sänder livespelning

Robyn sänder livespelning: ”Skapa ett dansgolv”

Klubbdrottningen Robyn ska spela live på Facebook. Det meddelar hon själv i ett inlägg på sina sociala kanaler. – Låt oss skapa ett dansgolv, skriver stjärnan.

Från tonårsidol till megastjärna, Robyn är i dag en av våra största svenska musikexporter. Med låtar som Call Your Girlfriend, Hang With Me och Electric har hon fått oss att dansa i över två decennier. På tisdagen meddelade världsartisten att hon kommer ge en livespelning över nätet nu på fredag!

Fans och kollegor jublar

För precis som resten av artisteliten har Robyn fått anpassa sig till det rådande världsläget med begränsade möjligheter att spela inför publik. Hon har istället teamat ihop sig med Facebook, Youtube och Twitch för att sända sitt gig genom dessa kanaler.

I inlägget som Robyn postat på Facebook och Instagram skriver hon: ”Jag vill spela lite musik för er. Låt oss skapa ett dansgolv”.

Huruvida Robyn som även har en DJ-karriär kommer att stå framför eller bakom spakarna framgår inte. Det hon skriver är att spelningen kommer att äga rum på fredag klockan 21 svensk tid. Fansen jublar såklart i kommentarerna och artistkollegor som Little Jinder och Zhala ger tummen upp.

Robyn berättar själv i video

Till posten hör en kort video där Robyn säger:

– Det är Konichiwa TV: Club DOMO på fredag.

Konichiwa är namnet på Robyns eget skivbolag genom vilket hon har gett ut sin musik de senaste 15 åren. DOMO är förkortningen för namnet på hennes tveklöst största hit, Dancing On My Own.

Låten som för övrigt utsågs till 2010-talets absolut bästa av den kreddiga musiktidningen Rolling Stone. Redaktionen menade att den är ”en relaterbar hit om att vara hjärtekrossad på klubben”. Aw!

Foto: TT

LÄS MER:

Robyn har gjort decenniets bästa låt – enligt Rolling Stone

Robyn klimatstrejkar i Stockholm: ”Vill göra något med min oro”

Massiv kritik mot Robyn-festivalen – anmäls till Konsumentverket