Ruby Rose talar ut om sin depression: "Jag hade nått botten"

Ruby Rose talar ut om sin depression: "Jag hade nått botten"

Skådespelerskan och modellen Ruby Rose, känd från succéserien Orange is the new black, var inne i en djup depression för tre år sedan. För några dagar sedan fick hon syn på en tweet som hon hade skrivit när hon var som mest nere. I den stod det:

”Det är med stor sorg jag, trots allt jag har testat på kort tid, känner att jag fortfarande förlorar kampen mot min depression”.

Läs Depression minskar chansen att bli gravid

Att få en påminnelse om hur illa det faktiskt hade varit skakade om henne rejält. I en rörande text på Instagram berättade hon därför om en av sina mörkaste perioder i livet, med hopp om att kunna hjälpa andra.

”Vilken väckarklocka… Jag skulle ljuga om jag sa att det inte skakade om mig att se det. Att bli påmind. Den känslan, det ögonblicket. Jag hade nått botten. Jag kunde inte känna lycka överhuvudtaget förutom hos mina hundar, och inte ens det var nog. Jag trodde att jag hade misslyckats som människa och i vuxenlivet. Jag visste inte vad jag skulle göra så jag åkte till USA för att jobba med terapeuter och spenderade i princip alla mina pengar jag någonsin tjänat på ett dyrt rehab och mycket terapi (det finns absolut andra sätt att göra det på)”.

Läs Se första bilderna från Orange is the new black säsong 4

”Jag vill inte babbla vidare, jag känner bara att jag vill reflektera över det här eftersom jag valde att kämpa och jag trodde det betydde att jag skulle få leva. Jag trodde INTE att det betydde att jag skulle få leva mitt drömliv. Jag trodde INTE att det skulle resultera i det här fascinerande livet som jag är en del av nu. Det får mig bara att undra hur många andra som är dagar, timmar eller sekunder ifrån att inse sitt eget värde och sin potential”.

Ruby avslutade på Twitter med att skicka en hälsning till alla sina fans som också mår dåligt. ”Du är betydelsefull”, skrev hon.

Läs mer:
Hannah och Amanda: ”Vi måste våga prata om ångest”
Här är maten som kan göra dig mindre deppig
Trött och nedstämd? Då kan du lida av vårdepression

Foto: All Over Press

Av: Malin Ny