addison rae och kourtney kardashian dansar på tiktok

Så får du ett stort konto på TikTok – mer visningar, likes och följare

TikTok är numera en av världens mest populära plattformar. Men hur blir man egentligen känd där? Här är 8 tips för dig som vill bli en riktig TikTok-stjärna.
Slå på ljud

TikTok har tagit över platsen som världens mest populära plattform. Bara i augusti laddades appen ner hela 63 miljoner gånger och enligt Appfigure så är TikTok den absolut mest nedladdade appen i hela världen 2020.

TikTok har skapat världsstjärnor med miljontals följare. Några av de allra mest välkända är Charlie D’amelio (105 miljoner följare), Addison Ray (73 miljoner följare) och James Charles (33 miljoner följare).

Varför är TikTok så populärt?

En stor anledning till att appen har blivit så populär är att vem som helst kan bli stjärna över en natt. Lyckas du med ett videoklipp kan det få miljontals visningar, trots att du inte haft en stor följarskara från början. Det beror på att vem som helst kan hamna på den sida man kallar för ”for you”.

For you är TikToks startsida, där du hamnar först när du går in i appen. Där hittar du videor som den tror att du kommer uppskatta via algoritmer baserade på vad du gillat tidigare.

Tips för att få fler följare, visningar och likes på TikTok

Vi ha listat några råd för dig som vill försöka dig på att bli stor i appen. Här är 8 tips till dig som vill bli en riktig TikTok-stjärna:

1. Lägg upp videos dagligen

För att få dina följare att stanna kvar behöver du underhålla dem, och för att få nya behöver du dyka upp i flödet på sidan for you. Ju fler videor du gör, desto större chans är det att någon av dem hamnar på for you och därmed exponeras stort. Det spelar ingen roll om de får få eller många visningar, det viktigaste är bara att du lägger upp varje dag. I slutändan kommer TikTok att belöna dig för det oavsett hur många visningar du har.

2. Haka snabbt på trender och challenges

När någonting trendar får de ofta en populär hashtag. Den hashtagen kommer användare gå in på och se vad för något de kan inspireras av. Har du snabbt hakat på en trend eller Challenge kommer din video att synas när man söker på hashtaggen.

3. Prova att göra eget innehåll

Även om det är bra att hoppa på trender så ska du blanda det med att försöka skapa eget, originellt innehåll. En mix av eget och trendande hashtags är det allra bästa.

4. Interagera med andra användare

Interagera med dina följare, lämna kommentarer på andras videor, och svara de som kommenterar dina. Precis som med Facebook och Instagram är det viktigt att interagera med andra för att algoritmerna ska belöna dig med att synas.

5. Använd de funktioner som finns i appen

Framför allt om funktionerna är nya. TikTok vill att användarna ska använda allt i appen och kommer premiera de som gör det. Lek loss med filter, effekter och annat som finns att tillgå i appen.

6. Var inte rädd för att skämma ut dig

Nej vi vet, ingen vill vara cringe, men ibland måste du bara ta den risken – i alla fall om du vill lyckas på TikTok. Gör pinsamma saker, testa något konstigt, var bara galen. Det är de märkligaste filmerna som får störst spridning eftersom att ingen sett något liknande förut.

7. Se till att hamna på ”for you”

Använd dig av hashtagsen #foryou och #foryoupage för en större chans att hamna på TikToks startsida.

8. Öva, öva, öva

Ett tråkigt tips men ack så sant. Öva på att klippa filmer, spela in filmer, hitta vinklar, göra koreografier, sminkningar, övergångar, ljussättning med mera. Alla älskar en snygg video, både följare och TikToks algoritmer.

Källa: The tab

Foto: TT, TikTok

Relaterade artiklar
De slog igenom stort på Tiktok 2020
2020 års bästa challenges på Tiktok – hur många har du antagit?
Kändisar som slagit igenom på sociala medier