Så gör du för att snabbt få dina skattepengar

Så gör du för att snabbt få dina skattepengar

Prisa gud, här kommer skatteåterbäringen! Du behöver inte vara Robin Hood för att få klirr i kassan redan till påsk. Så här gör du.

Läs mer: Föräldraledig eller gravid? Det finns ett okänt knep som ger dig mer pengar

Nu har Skatteverket beslutat när skatteåterbäringen 2018 ska betalas ut. Om du följer Skatteverkets regler och deklarerar innan påsk kan du få ut pengarna bara någon vecka senare.

Skatteverket lämnar ut pengar i två olika omgångar, en i april och en i juni. Vill du få dina pengar på kontot den 5–6 april gäller det att snabbt deklarera.


Det du behöver göra för att få pengarna tidigt är:

Skaffa digital brevlåda

Skaffa en så kallad digital brevlåda senast 1 mars 2018. Det kan du göra här. Anmäl ett konto där du vill få in pengarna. Du behöver även ett bank-id för att registrera dig.

Inte ändra i deklarationen

Det är bara du som vill godkänna de redan ifyllda uppgifterna på deklarationen som kan få pengarna tidigt. Godkänner gör du i Skatteverkets app eller via e-tjänsten på Skatteverket.se.

Deklarera i tid

För att få ut pengarna tidigt har du bara åtta dagar på dig att deklarera. 21 mars till den 28 mars är datumen som gäller.


Läs mer: Har du bott dyrt i andra hand? Så kräver du pengarna tillbaka

Stämmer du inte in på punkterna ovan?

Om du måste ändra i deklarationen för att du till exempel har sålt din bostad, sålt värdepapper eller är företagare kan du inte få ut pengarna i april. Då får du till den 2 maj på dig att lämna in deklarationen, men du får däremot inte ut pengarna förens 7-8 juni.

Foto: Giphy, IBL
Källa: Skatteverket