Så kan underlivets anatomi påverka ditt sexliv

Våra underliv ser väldigt olika ut, det vet du redan. Vad du kanske inte vet är att det finns en detalj som kan påverka vår förmåga att få orgasm vid samlag.

Har du koll på klitoris? Det är så mycket mer än den lilla synliga toppen. Faktum är att den bara är en del av flera – det finns ett helt litet berg därunder, med nervtrådar som letar sig flera centimeter ner på låren. Klitoris är faktiskt ungefär lika stor som en genomsnittlig penis.

En annan intressant sak är att klitoris utseende varierar mycket mellan olika tjejer, och även avståndet mellan vaginan och klitoris. Just avståndet har ofta diskuterats som något som kan påverka förmågan att få orgasm vid samlag. Enligt en undersökning vid Good Samaritan Hospital i USA har avståndet mellan klitoris och vaginan betydelse. Man jämförde kvinnornas underliv med magnetkamera och forskarna fann att de med ett längre avstånd oftare hade svårt att komma vid samlag, medan ett kortare avstånd gjorde orgasmen lättare. Skillnaden var tydlig.

Missa inte! Glöm G-punkten – det är C-punkten som gäller

Man tror att det beror på att de med ett litet avstånd lättare får naturlig klitorisstimulans när de har penetrerande samlag, vilket blir svårt med ett längre avstånd. Det här understryker ytterligare att det faktiskt kan vara fysiologiskt omöjligt att komma vid penetrerande sex. De flesta tjejer kan inte komma genom enbart penetrerande sex. Klitoris måste få sitt, helt enkelt. Hur normalt som helst.

”Oh my God, have you met my clit?’ Don’t be self-conscious. It’s never too late to make new friends — even when that friend is a woman’s clitoris.”
Amy Schumer, det behövs fler som du!

Läs mer
Par som tittar på serier är lyckligare ihop
Ny forskning: Därför gör sex att du går ner i vikt
Därför dissar kändisarna dieter (så inspirerande!)

Bildkälla Thinkstock