Så mycket redigeras Victoria's Secrets modeller

Vi vet alla att vackra modebilder i annonser och tidningar är retuscherade. Men vet du hur mycket bilderna faktiskt ändras?

Livstilsmagasinet Refinery 29 har intervjuat en kvinna som jobbar med att retuschera bilder för bland annat Victoria’s Secret. Hon vill att alla ska veta hur oäkta bilderna faktiskt är, från topp till tå, och har nu därför avslöjat hur mycket som sker i redigeringen. Så här går det till.

1. Badkläderna fylls med inlägg

Det är vanligt att badkläderna fylls med olika inlägg för att ta fram kurvor på ”rätt” ställen på modellernas kroppar. ”Om du håller baddräkten i handen är den riktigt tung eftersom att de har sytt in så mycket i den”, säger hon.

Läs även Ny inspirerande reklamfilm mot kroppshets – se den här!

2. Modellerna har bh under bikinin

Det finns en anledning till att modellernas bröst alltid ser perfekta ut i bikiniöverdelen. De bär nämligen push up-bh under badkläderna. Underkläderna redigeras sedan bort.

3. Det läggs mycket tid på brösten

Behån retuscheras bort och bröstvårtor suddas ut. Redigeraren berättar att brösten också ofta lyfts och görs rundare, större och perfekt symmetriska.

4. Kroppshår tas bort

Trots att tjejerna på bilderna alltid är hårfria i armhålor och har perfekt lena ben utan stubb, är det faktiskt många modeller som struntar i att raka sig innan photoshoot. Varför? För att de vet att det tas bort i redigeringen. ”De kommer till fotograferingen och håller upp armarna i en klassisk strandpose och har håriga armhålor och stubb vid bikinilinjen, precis som alla andra”.

Missa inte! Modebilderna som hyllar olika kroppsformer

5. Modellerna görs kurvigare

Många tror att modeller retuscheras för att se smalare ut, men enligt den här redigeraren är det tvärtom vanligt att göra modellerna kurvigare. ”Modeller är smalare än du tror och vi brukar ofta göra så att de ser rundare ut”, berättar hon.

6. Kroppsdelar byts ut helt och hållet

Det är inte bara så att kropparna förändras för att se vackrare ut. Det händer till och med att hela kroppsdelar byts ut. För att få till en perfekt pose kan till exempel en modells arm bytas ut mot en annan.

Läs mer
Ny kampanj för sport-behå hyllas – här är anledningen!
Modellens Instagrambild inspirerar kvinnor att älska sina kroppar
Ruby Rose spelar på Stockholm Pride

Bildkälla IBL