Så stänger du av Iphones nya uppdateringar

Så stänger du av Iphones nya uppdateringar

Går det att stänga av Iphones nya uppdateringar? Ja, och Baaam vet hur du gör!

Iphones nya uppdatering iOS 10 är grym på många sätt och vem behöver inte en uppdatering då och då? Men det finns också vissa irriterande funktioner som vi stör oss en hel del på. Så här stänger du av dem!

Missa inte! Iphones nya uppdatering – genial för dig som tar många bilder

1. Att du måste tycka på hemknappen för att öppna telefonen

Har du också kommit på dig själv med att försöka svajpa för att låsa upp telefonen efter uppdateringen? Du är inte ensam! Nu måste du istället trycka på hemknappen för att öppna telefonen. Men, det finns en smart lösning – att använda dig av touch ID.

Gör så här: Gå in på Inställningar >> Allmänt >> Hjälpmedel >> Hemknapp >> och klicka i ”Håll fingret stilla för att öppna”.

Läs mer: Geniala knepet som gör din Iphone snabbare – på 10 sekunder!

2. Att telefonen lyser upp utan anledning

Har du märkt att skärmen på telefonen plötsligt börjar lysa utan att det har kommit en ny notis? (Besvikelsen…) Det beror på en ny funktion i uppdateringen som kallas ”raise to wake” som innebär att din Iphone med hjälp av en sensor känner av att något i närheten rör sig.

Så här gör du för att stänga av det: Gå in på Inställningar >> Visning och ljusstyrka >> Därefter stänger du av raise to wake. (Observera att den här uppdateringen bara finns på Iphone SE, Iphone 6S och Iphone 7).

Läs också: Här är allt du behöver veta om Iphone 7

3. Att du inte behöver låsa upp telefonen för att svara på sms:

Den nya uppdateringen gör att du kan svara på ett imessage utan att först behöva låsa upp telefonen. Skönt, kan vi tycka. Oftast. Men kanske inte när du sextar eller sitter på en fest med personer du absolut inte vill ska kunna läsa dina sms.

För att ta bort den funktionen: Gå in på inställningar >> Touch ID och lösenord >> ange ditt lösenord >> och klicka ur ”Svara med meddelande”.

4. Ritverktyget som dyker upp i imessage

Om du håller telefonen vågrätt när du öppnar meddelande-appen och ska skriva ett sms, dyker ritverktyget upp istället för tangentbordet, vilket vara väldigt irriterande (vi vill inte spilla onödig tid, eller hur!?).

För att ta bort den funktionen gör du följande: När ritblocket dyker upp, tryck på tangentbordet i högra hörnet. Då kommer tangentbordet alltid att dyka upp automatiskt istället.

Läs mer
Snart kan du spela Super Mario i din Iphone
Bästa knepet för att rädda din vattenskadade Iphone
Hemligheten är ute: Det står i:et i Iphone för
Därför kan du bara neka vissa samtal på Iphone

Bildkälla IBL