tjana pengar

Så tjänar du pengar på Instagram

Tjäna pengar på ditt instakonto! Ny söker vi nya influencers

Läs mer: Tjäna pengar på ditt instagram – Baaam söker nya influencers!


Lisa Tellbe har över 400 000 följare på Instagram. Hon reser jorden runt, jobbar som modell och försörjer sig på Instagram trots att hon bara är 19 år.

Lisa är inte ensam om att ha gjort en raketkarriär via succéappen. De senaste åren har tusentals unga tjejer gjort sig namn och tjänat hundratusentals kronor genom Instagram. För tio år sedan hade det behövts ett helt PR-team för att nå samma resultat. Nu räcker det med en enda persons ambitioner och driv.

Så blir du en instaprenör – Lisa Tellbes bästa tips!

1. Hitta din egen nisch

Lisa använde bara Instagram som ett kameraalbum i början, då hade hon få följare. Det var när hon började lägga ner tid på bilderna, för att höja kvaliteteten och skapa sin egen nisch, som följarna strömmade in.

– Om dina inlägg är för spretiga kommer inte dina followers förstå vad de ska förvänta sig av dig. Så någonstans måste du fråga dig själv: “Vad tycker jag om att göra?” Det är en jättebra riktlinje om man vill bygga upp ett stort konto. Att man hittar något eget, som att använda samma filter på alla bilder.

Kolla in: 12 konton din pojkvän borde följa på Instagram

2. Kvalitet framför kvantitet

Lisa brukar lägga upp två till tre bilder om dagen. Det är viktigt att de är estetiskt tilltalande och att de passar in i flödet. Till skillnad från många, som är väldigt trogna sin nisch, kan hon posta lite vad hon vill. Det viktiga är att bilderna är snyggt tagna, att läsarna får kvalitet. Hon känner sina följare och vet precis vad som fungerar och inte.

– Innan jag lägger upp något kan jag lista ut att “okej, den här bilden kommer de tycka är ganska rolig och den här bilden kommer de tycka är dålig”. Det är rätt enkelt att lära känna sina följare för man märker ju vad man får likes på, vad de gillar och kommenterar.

3. Var trovärdig

För att få en stor publik behöver du också vara trovärdig. När Lisa väljer bland företagssamarbeten sållar hon rejält.

– Det är superviktigt. Man behöver inte göra alla kampanjer man får heller för då blir det för reklamigt. Det måste vara mer av dig själv än reklam.

Bli en Baaam ICON och ta plats i vårt nätverk av influencers. Du ansöker direkt via en app och kan börja direkt.

Läs mer här: Bli vår nya influencer – Baaam söker nya instagramstjärnor

Läs också:
Så mycket tjänar Cara Delevingne på en dag
17 saker du minns från tiden innan smartphone
12 Instagram-bilder du garanterat tröttnat på

Av: Malin Ny

Foto: Instagram