Umgås med vänner online

Så umgås du med vännerna i coronatider - utan att ses fysiskt

I coronatider måste vi hålla oss hemma mer än vanligt. Det kräver kreativa lösningar för att kunna umgås med kompisar. Här är fem sätt att träffa vänner - utan att ses irl!

Laga samma recept över Skype

På Youtube finns en uppsjö av konton som bara ägnar sig åt matlagning. Har till exempel hört att en viss pojkvän till Bianca Ingrosso startat en egen matkanal för pastaälskare. Varför inte hitta ett klipp på en trevlig pasta eller annan maträtt och bestämma med en kompis att ni lagar samma middag? Ring upp varandra på Skype eller Facetime samtidigt, följ receptet och avnjut en mysig middag med sällskap.

Träna online – samtidigt

Gymkedjan Sats har valt att stänga alla sina lokaler under två veckor för att minska spridningen av coronaviruset. Dessutom väljer flera hemmaträning framför att gå till gymmet som vanligt. Det här gör att tittningen på onlinepass ökar. Varför inte trycka på play samtidigt med en kompis och köra passet ihop? Ha passet på datorn och varandra på telefon så är det nästan som att ni tränar ihop som vanligt.

Borsta tänderna på Snapchat

Snapchat är inte bara en app för att använda roliga filter där du får en katt på huvudet. Appen är faktiskt förvånansvärt bra att använda för gruppsamtal. Det går utan problem att delta åtta personer i samma videosamtal utan att du behöver känna dig som en kontorsråtta med mer avancerade program. Dessutom kan du ha ett kul filter med kattöron samtidigt. I jobbiga tider då många har mer ångest än vanligt är det viktigt att vi håller varandra sällskap. Det gör mycket att faktiskt se ett bekant ansikte istället för att höra en röst i örat. Gör det till en rutin att borsta tänderna ihop med kompisar varje kväll.

Titta på samma film samtidigt

3, 2, 1, play! Enas om en gemensam favoritfilm med en vän för att sedan ring upp varandra och synkronisera ert tittande på sekunden. Ägna sedan hela samtalet åt att leverera replikerna i förväg och kommentera allt från misstag i produktionen till hur mycket ni alltid gråter till just den där scenen i regnet. Samma princip fungerar även på realityserier. Där lär diskussionerna dock snarare handla om hur bra (eller dåligt) deltagarna paktar.

Spela schack online

Den som redan har ett spelintresse kan bortse från det här tipset. Men det finns många som inte ägnar sig åt någon form av gaming alls. För dig kan det vara kul att bryta av all streaming med ett spel. Du behöver inte ha en dyr konsol. Det finns gott om spel online du kan testa på ihop med en kompis, eller varför inte med en släkting som också sitter hemma. Allt behöver dessutom inte handla om att skjuta zombies. Det går till exempel utmärkt att utmana någon på schack.

Läs mer:

Så klarar ditt förhållande coronakrisen – bästa tipsen

Fem saker du kan göra för att hjälpa andra i coronatider

Här är virusfilmen alla vill se nu – är kusligt lik coronapandemin

Mer från oss på Baaam: