Såhär får du snabbt tillbaka din sexlust

Såhär får du snabbt tillbaka din sexlust

Problem 1: Du är stressad
Det kan vara svårt att hinna med sexlivet när vardagssysslor ständigt pockar på uppmärksamhet. Tricket är helt enkelt att sakta ner så att du kan återknyta med din sensuella sida. Ta 10 minuter för dig själv varje kväll, exempelvis för avkoppling i badkaret. Detta lär få dig på ett härligt sexhumör! Du vet väl att desto mer sex du har, desto mer avslappnad blir du?

Problem 2: Du känner dig osexig
För vissa är det svårt att längta efter sex när man inte är fullt nöjd med sin kropp, men sanningen är att dina skavanker är det sista din partner kommer att tänka på i stundens hetta. Om du är obekväm så finns det såklart en risk för att även sexet blir obekvämt. Försök att istället tänka på vad du älskar med din kropp och hitta lugnet i det. Att bära ett sexigt nattlinne får de flesta att känna sig mer självsäkra, så unna dig själv!

Problem 3: Du känner agg mot din partner

Har din partner glömt bort att handla, igen? Även små problem i ett förhållande kan göra att agget ökar över tid som i sin tur påverkar sexlusten. Om du frågar dig själv ”Saknar jag lust för att jag är arg på min partner?” och svaret är ja, se till att ventilera det med varandra. Att vara öppen med sina känslor stärker bandet mellan er, vilket är basen i ett hälsosamt sexliv.

Problem 4: Vinkvällar

Även om ett glas vin kan minska dina hämningar och öka din sexlust, kan däremot flera glas dämpa dina sexuella responser genom att det blir svårare för dig att bli våt – något som är nödvändigt för att sexet ska vara skönt. Begränsa dig därför till ett glas, eller mindre, per kväll.

Problem 5: Noll energi
Om du är så utmattad att du somnar så fort ditt huvud träffar kudden är det läge att göra upp en planering. Det låter inte särskilt romantiskt att planera in när ni ska ha sex, men försök ändå att hitta tid för 1-2 sexkvällar per vecka. Under era sexkvällar kan ni lägga mindre energi på annat, exempelvis genom att köpa hem färdig mat. Vänta inte heller tills precis innan ni ska gå och lägga er, utan kör igång förspelet så fort ni ätit färdigt.

Foto: All Over Press