sanna nielsen kropp

Sanna Nielsen: "Synen på min kropp har förändrats"

När Sanna Nielsen skulle fotograferas för en hälsotidning fick hon ett uppvaknande när hon tvingades gå utanför sin comfort zone.

På sin blogg beskriver Sanna Nielsen den händelse som fick henne att börja se på sin kropp på ett nytt sätt. Det var när hon skulle plåtas för en hälsotidnings omslag som uppvaknandet kom.

Tidningen ville att Sanna endast skulle ha på sig ett par shorts och en sport-bh, men hennes första instinkt var då att hon absolut behövde ha ett linne på sig. Varför? Hon kände sig inte bekväm i att visa upp sin kropp.

”Aldrig i livet, säger jag. Finns inte en chans att jag sätter på mig dessa kläder utan ett linne. När jag precis sagt de orden kommer jag på vad jag nyss sagt i intervjun. Att jag är stolt över den jag är, att jag älskar att träna för jag känner mig stark och att jag nu för tiden accepterar min kropp och är stolt över den. Så jag ändrar mig och säger att vi kör, men ”jag har extrem ångest över det här så ni får verkligen ta det lugnt och pusha och vara snälla”…”, skriver hon på sin blogg.

Läs mer: 13 citat som påminner dig om att älska din kropp – varje dag

Sanna skriver också att hon tidigare inte har velat visa upp sin kropp just för att hon vill slippa bli bedömd för den – ”det är ju så privat”. Händelsen har fått henne att se på sin kropp annorlunda och att faktiskt känna en stolthet och ett mod i att hon vågade. Och visst ser hon fantastisk ut framför kameran?

Heja, Sanna!

Läs hela blogginlägget här!

Läs mer:
Victoria’s secret-modellen: ”Branschen gav mig skeva kroppsideal”
Alexandra Bring: ”Det finns jävligt konstiga ideal där ute”
7 tips: Såhär bygger du upp din självkänsla

Foto: IBL/Sanna Nielsen