SD-citat jämförs med ”The Handmaid's Tale” – se bilderna som blivit virala

SD-citat jämförs med ”The Handmaid's Tale” – se bilderna som blivit virala

På mindre än 24 timmar har bilderna delats nästan 10 000 gånger och fått över 600 kommentarer.

Läs också: Linnéa Claeson efter fällande domen: ”Ibland är jag rädd”

Det senaste dygnet har en mängd bilder spridits som en löpeld på sociala medier. Bilderna visar scener från tv-serien ”The Handmaid’s Tale” tillsammans med citat från SD-politiker. På mindre än 24 timmar har bilderna delats nästan 10 000 gånger och fått över 600 kommentarer.

Bakom inläggen står Daniel Garpebring. Till Baaam säger han att han inte vill kommentera frågan ytterligare utan hänvisar till sin text i inlägget. Där skriver han att han har delat citaten med tanke på den makt Sverigedemokraterna kan besitta efter valet 2018.

”Eftersom Sverigedemokraterna mycket väl kan bli Sveriges största parti i kommande val så tänkte jag att det kunde vara på sin plats att sammanfatta deras syn på kvinnor, feminism, jämställdhet och hbtq-frågor”.

Citaten kommer från olika intervjuer och uttalanden politiker från partiet gjort genom åren. Erik Almqvists citat kommer från en intern SD-film som Expressen skrivit om här, Björn Söders uttalande har bland annat Expo berättat om tidigare och Anna Hagwalls citat finns återgivet här på Svenska Dagbladet.


Under förra året hade vi på Baaam en kampanj för rätten till fri abort. Som en del av kampanjen intervjuade vi Paula Bieler, SD:s talesperson i jämställdhets-, integrations- och familjefrågor, eftersom hon tillsammans med tre andra SD-ledamöter lade en motion i Riksdagen för att sänka gränsen för abort från vecka 18 till vecka 12.

– I Sverige har vi en diskusson kring abort där abort jämställs med preventivmedel. Jag har hört par prata om att de kör på säkra perioder för man kan ju alltid göra abort. Det är en standardlösning. Man slarvar och reflekterar heller inte om man kanske vill behålla barnet. Det handlar om en syn på foster som behöver diskuteras mer, sa Paula Bieler då.

Läs hela intervjun här: