Alicia Vikander och Gloria Steinem

Se Alicia Vikander i rollen som feministikonen Gloria Steinem

Alicia Vikander är just nu aktuell i The Glorias, en film om journalisten och feministen Gloria Steinem. Se trailern här!

I höst är Alicia Vikander aktuell i rollen som Gloria Steinem i The Glorias. Filmen baseras på den amerikanska feministikonens självbiografi My life on the road och regisseras av Julie Taymor – bland annat känd för Frida, en film om konstnären Frida Kahlo med Salma Hayek i huvudrollen.

I The Glorias är det sammanlagt fyra personer som gestaltar Gloria Steinem – Ryan Kira Armstrong, 10, Lulu Wilson, 14, Alicia Vikander, 31, och Julianne Moore, 59.

Den svenska superstjärnan Alicia Vikander spelar Gloria Steinem när hon är i 20- till 30-årsåldern, en intensiv tid i ikonens liv då hon bland annat slog igenom som journalist.

Se trailern till filmen här:

The Glorias har amerikansk premiär på Amazon Prime Video den 30 september. När filmen kommer att visas i Sverige är inte klart än.

Det här är Gloria Steinem

På sent 1960-tal blev Gloria Steinem en ledande röst för den andra vågens feminism. Hon skrev bland annat för New York Magazine, och det stora genombrottet kom efter att artikeln After Black Power, Women’s Liberation publicerats.

2005 grundade Gloria Steinem, Jane Fonda och Robin Morgan organisationen Women’s Media Center, vars syfte är att synliggöra och ge kvinnor makt inom media.

Tidigare i år tilldelades Gloria Steinem den svenska utmärkelsen Gilel Storch Award, ett pris som delas ut till personer som ”genom sin verksamhet har bidragit till att främja demokratiska, universella och humanistiska värden”.

Foto: TT

LÄS MER:

Alicia Vikander medverkar i Lunes musikvideo – se den här

Alicia Vikander på röda mattan – 22 inspirerande looks

Se Alicia Vikander som spådam i årets läskigaste skräckfilm