Singlar som är sportintresserade har större sexlust

Singlar som är sportintresserade har större sexlust

Är du singel och intresserad av sport? Då känner du dig förmodligen sexigare och har större sexlust än andra singlar.

Svenskar är kända för att vara aktiva och röra på sig mycket och enligt en färsk studie är svenska singlar de mest sportintresserade i Europa. Hela 77 procent har ett starkt intresse för sport, vilket är 20 procent högre än genomsnittet i våra europeiska grannländer.

Det är dejtingsajten Elitsinglar som har gjort en undersökning bland närmre 250 000 singlar. Resultatet visade också att sportintresserade singlar har 20 procent högre sexdriv än singlar som inte delar sportintresset.

Läs även Starkare muskler ger mer sexuell njutning

Är du singel och gillar sport känner du dig dessutom sexigare. 20 procent av deltagarna kände sig mer självsäkra och 26 procent sexigare. Och det räcker faktiskt att tycka om att titta på sport för att känna högre självkänsla och sexlust än genomsnittet.

Relationsexperten Charlotte Sander förklarar kopplingen mellan sport och sexliv.

– När vi mår bra och tar hand om oss hälsomässigt sänder vi ut att vi är i balans och detta attraherar och får människor att vilja lära känna oss och vara nära oss, säger hon.

Vilken sport anses då vara allra sexigast? I den här undersökningen var det friidrott som knep förstaplatsen, tätt följt av gymnastik och simsporter.

Läs mer
4 vanliga sexdödare (och ytterligare en anledning att träna!)
Par som dricker ihop har en härligare relation
Bevisat: Snygga träningskläder gör att du presterar bättre

Bildkälla Thinkstock IBL