bisexuella kvinnor

Sju kändisar som är öppet bisexuella

Hur självklart det än kan tyckas att människor attraheras av olika kön och sexuella identiteter, är det fortfarande ibland svårt för bisexuella att känna att de passar in.

Många berättar att de möts av fördomar och missuppfattningar, som att deras sexualitet egentligen grundar sig i en längtan efter uppmärksamhet eller att de bara vill vara coola och trendiga. Det händer också att de får höra att de är fega som inte ”kommer ut till hundra procent”, och liknande bullshit.

Peppen: Se första bilderna från Orange is the new black säsong fyra

Just på grund av att det fortfarande finns missuppfattningar om bisexualitet är det skönt att vi har så många stolta, bisexuella kändisförebilder som använder sina röster i offentligheten för att sprida kunskap och göra det lättare för andra. Kolla bara tjejerna här nedanför!

Evan Rachel Wood

Evan berättade att hon är bisexuell i Esquire 2011 och sedan dess har hon fortsatt att lyfta ämnet i hopp om att utbilda och avstigmatisera.

Lady Gaga

Lady Gaga berättade i en intervju med Barbara Walters år 2009 att hon faller både för män och kvinnor. Några år senare bekräftade hon att hennes låt Poker Face handlar om att hon önskar att hon kunde fortsätta ha sex med kvinnor trots att hon numera är ihop med en man.

Anna Paquin

Anna Paquin berättade att hon var bisexuell år 2010 och lever numera i en relation med skådespelaren Stephen Moyer. Hon har i intervjuer förklarat att det faktum att hon numera lever i en heteronormativ relation inte innebär att hennes bisexualitet skulle vara ett passerat livskapitel.

”Jag ser det inte som något som är över. Är du fortfarande straight om du är blir ihop med någon? Om du skulle göra slut med en person eller om den personen skulle dö, skulle inte det förhindra din sexualitet från att existera. Det funkar inte riktigt så”, förklarade hon i en intervju med Larry King.

Läs också: Nakenselfies – varför blir alla så arga?

Cara Delevingne

Cara Delevingne kom ut 2014 och pratade om sin sexualitet i en intervju med Vogue. I intervjun får man uppfattningen att hon menar hennes bisexualitet skulle vara en fas, men hon talade sedan ut i New York Times. ”Jag är den jag är. Det är inte en fas”, sa hon. Cara är tillsammans med Annie Clarke (även känd som St Vincent) sedan ungefär ett år tillbaka och paret ryktas ha förlovat sig.

Azealia Banks

Azealia Banks gillar inte att bli kategoriserad som ”den bisexuella rapparen” men har inga problem med att vara ärlig med sina sexuella preferenser. Hon använder gärna sitt kändisskap till att lyfta budskapet om att alla ska behandlas lika, oavsett sexualitet.

Megan Fox

Megan kom ut som bisexuell 2009 i en intervju med Esquire:

”Jag tror att människor föds bisexuella och att vi sedan gör undermedvetna val baserade på krav och förväntningar från samhället. Jag tvekar inte alls på att jag är bisexuell.”

Bevisat: Kvinnor ger mer oralsex än män

Amber Rose

Skådisen Amber Rose kom ut i Curve Magazine år 2011. Hon berättade då att hon haft stora problem med att vara öppen med sin sexualitet som yngre.

”Det var en konstig tid i mitt liv eftersom jag inte visste hur jag skulle förklara för mig själv att jag inte var gay, men att jag inte heller var straight… Och jag var liksom inget freak som hade trekanter hela dagarna. För mig var det så att var jag i en relation med en kvinna så var jag bara med henne och vice versa.”

Kolla även in:
Åtta vanliga sexmyter (som vi slår hål på!)
Så blir ditt förhållande starkare än någonsin
11 konstiga fakta om sex och kärlek

Av: Malin Ny

Foto: All Over Press