Skam-skaparen avslöjar allt om sina favoritscener: ”Det ska regna sperma”

Skam-skaparen avslöjar allt om sina favoritscener: ”Det ska regna sperma”

Tror du att du vet allt om Skam? Vi lovar, det finns fortfarande sjukt många hemligheter kvar från succéserien. Nu avslöjar Skams skapare några av dem.

Okej, ska vi snacka favorit-scener ur Skam? Eva och Jonas hejdå-sex, Noora och Wilhems första kyss, när Noora sjunger eller typ alla gånger Penetrator-Chris slickar sig om munnen. Vi skulle kunna hålla på hela natten.

Skaparen bakom Skam a.k.a geniet Julie Andem, har däremot helt andra tankar om sina absoluta favoritscener. För dr.dk listar hon sina topp tre favoriter och hur hon tänkte när hon skapade dem.

1. När killarna varit i slagsmål

Med Jay Z och Kanye West i bakgrunden glider Penetrator-killarna in på skolgården i slowmotion och både skam-tjejernas och våra hjärtan stannar.

– Detta är min absoluta favoritscen. Jag tror jag har sett den 50 gånger. Jag hämtade inspirationen från när jag en söndagmorgon stod vid en busshållsplats och det kom fyra killar gåendes – och en av dem hade en blåtira, säger Julie Andem till dr.dk.

Hon berättar även att scenen fick en helt annan vändning när vinden blåste till och fångade Nooras hår.

– Folk trodde jag hade experimenterat med fläktar, men det var totalt Art by accident.

2. Vilde blir redlös

Julie Andem satt och lyssnade på ”Dejlig är jorden” och fick plötsligt upp bilden av Sana som bar Vilde.

– Scenen blev exakt som jag föreställt mig i huvudet. Det är roligt att Sana, som är muslim, bär på en skitfull Vilde och att hon sedan spyr på Sana. Det säger något om den kultur vi lever i, på ett väldigt bra sätt.

3. Isak blir nermjölkad

Kanske inte en lika känd scen för de som inte sett trailern för säsong 3 typ hundra gånger (inga namn nämnda, hehe). Där bjuder killarna på en hel del vattenkastning och bara överkroppar.

Till en början såg Julie Andem framför sig hur killarna sprutade champagne, men scenen förvandlades under resans gång till någon helt annat…

– Vi filmade den i slutet av säsong två, när alla var slutkörda efter att ha filmat hela dagen. Och så stod de där med vattenpistoler fyllda med mjölk. Jag tänkte på sången om The Penetrators och meningen: ”Penetrators kommer i ditt ansikte, det ska regna sperma”. Jag kunde verkligen inte få den tanken ur huvudet.

Läs mer:
Därför borde du titta på Skam – även om du är över 25
Älskar du Skam? Då måste du se dessa nio tv-serier
Här tröttnar Skam-skådespelaren på bantningshetsen – hyllas av tiotusentals

Foto: Skärmdump Skam