Så kan du läsa Facebook-meddelanden – utan att någon ser

Låt oss vara ärliga. Ibland vill man bara läsa meddelandet – men slippa att andra ser att man läst det. Och det går! Baaam har hittat ett riktigt smart och enkelt sätt.

Det är ju smidigt att se när ens vänner läst de meddelanden man skickar. Särskilt om man typ planerar en middag och verkligen behöver veta att alla nåtts av informationen att alla ska bidra till den. Men ibland vill man bara få smyga runt i sin inkorg inkognito. Det har dock blivit allt svårare med varje Facebook-uppdatering. Just nu får man i Facebook messenger helt enkelt mycket information.

Men det finns ett väldigt enkelt sätt att komma runt det.

Läs också: Vet du vad du dansar till i ”Despacito”? Vi vet – och det är riktigt snuskigt


Om du har Messengerappen i din mobiltelefon kan du ställa in att du får notiser även när skärmen är låst.

Har du inte det? Då kan du gå in på Inställningar > Notiser > Messenger och välja ”Visa vid låst skärm”.

När du nu får ett meddelande så kommer det synas på din låsta skärm som en notis. Du kan då läsa de 162 första tecknen i meddelandet utan att behöva öppna det – problemet är att så snart du klickar på det kommer det stå som ”läst”. Men du kan undvika det på ett väldigt enkelt sätt.

Dra med fingret till vänster på meddelandet, du får då upp en liten meny. I den välj ”Visa”. Tadaaa! Nu ser du hela meddelandet men personen som skickat det kommer inte att se att du har läst det. Det kommer fortfarande bara att stå som skickat för denne.

Klart! Du kan nu lurka på hur mycket du vill!

Läs även: 12 anledningar att vara gravidilsken i Sverige i dag


Men det finns kanske lägen där du behöver läsa fler än ett meddelande eller när du inte har tillgång till mobilappen. Här är två tips som kan lösa de situationerna.

Använd flygplansläget

Om du använder flygplansläget på telefonen skickas inga notiser om att du läst meddelanden. Det är ganska enkelt och det bästa med det är att du kan läsa igenom långa trådar och inte bara enstaka meddelanden.

Så här gör du: slå på flygplansläget, öppna Messengerappen och läs allt du vill läsa. Sedan, och detta är det viktigaste, stäng av appen. Alltså, gå inte bara ur den utan dubbelklicka på hemknappen och dra bort appen helt och hållet. Annars kommer det stå att du läst meddelandena så snart du slår av flygplansläget.

Använd ett plugin i din webbläsare på datorn

Ibland har man inte tillgång till mobilen utan behöver kunna läsa meddelanden i datorn utan att skicka läskvittenser. Detta har som tur är smarta människor tänkt på och uppfunnit plugins som du kan använda för att dölja din närvaro.

Har du Chrome finns till exempel Facebook Chat Privacy och en rad andra. Problemet är att det är omöjligt att veta om de fungerar för just dig så det bästa sättet är att slå på pluginet och helt enkelt testa.

Så, nu kan du smyga runt på Messenger i lugn och ro!

Foto: Facebook/Unsplash