Olagligt att dela konto på Netflix

Snart kan det vara slut på snyltandet på andras Netflix-konto

Fler och fler väljer att dela sitt Netflix-konto med andra, vilket har lett till att många tittar på serier och film utan att betala. Men från och med nu kan det vara slut på gratis-tittandet hemma i soffan.

Varje år arrangeras den stora CES-mässan för ny teknik i Las Vegas, USA. Och för alla som åker snålskjuts genom att nyttja någon annans streamingkonto presenterades det väldigt tråkiga nyheter på årets mässa.

Ett brittiskt mjukvaruföretag, Synamedia, annonserade nämligen en ny teknologi som ska råda bot på problemet med delade streamingkonto på bland annat tjänsterna Netflix och HBO. Idén bygger på att man med hjälp av AI-teknik ska kunna spåra, analysera och slutligen flagga för användare som är inloggade på samma konto men befinner sig på olika platser.

26 procent av unga vuxna delar konto

Under företagets presentation visade de statistik på hur många som delar Netflix-konto med varandra. Och siffrorna talar för att det faktiskt finns ett behov av den här typen av tjänst. Hela 26 procent av unga vuxna delar nämligen konto med varandra utan att bo ihop, och i praktiken innebär det miljardförluster för streamingföretagen. Uträkningen visade bland annat att Netflix kan förlora tio miljarder dollar i intäkter fram till 2021 om användare fortsätter att dela konto med nära och kära på samma sätt som nu.

– Delade konton är för dyrt för att ignorera. Vår nya lösning ger operatörerna möjlighet att vidta åtgärder, sade Jean Marc Racine, CPO of Synamedia, på CES-mässan i Las Vegas.

Det händer om du blir påkommen

Känner du dig träffad? Lyckligtvis är konsekvenserna av gratistittandet inte superallvarliga. Blir man påkommen med att dela sitt Netflix-konto med andra är tanken att man kommer att bli rekommenderad en premium-prenumeration av tjänsten. Då är det nämligen helt okej att dela kontot med flera användare, men till en högre månadskostnad.

Källa: Daily Mail
Foto: TT/Shutterstock

Läs mer:

Alla nya serier och filmer på Netflix och HBO i januari 2019

Netflix varnar för farliga Bird Box-utmaningen: Gör det inte!

Det innebär den nya ”Netflix-lagen” för dig – vi förklarar