SOLOs toppbloggare gör succé med Måndagspepp

Förra veckan lanserades Baaams första podcast, med toppbloggarna Hannalicious, Hanna Friberg, och Pdotter, Ellinor Löfgren, i spetsen. Under namnet Måndagspepp vill de fylla en lucka i podcastvärlden, och vi har intervjuat Hanna om de stora framgångarna.

Hur länge har ni tänkt på att starta en podcast?

– Vi kom på idén när vi båtluffade i Grekland tillsammans. Men jag själv hade innan dess tänkt på att starta en podcast väldigt länge. Jag hade till och med en liten amatörpodd när jag bodde i Australien, förklarar Hanna.

Vad fick er att dra igång podden Måndagspepp?

– Först och främst tyckte vi att det skulle vara jätteroligt, men också för att vi tyckte att det saknades en podd som vår.

Måndagspepp är ju ett riktigt härligt namn – hur kom ni på det konceptet?

– Vi ville att det skulle låta härligt, enkelt och peppande. Så därför blev det helt enkelt Måndagspepp.

måndagspepp

Hanna och Ellinor toppar listan över svenska podcaster just nu!

Ni har hittills måndagspeppat över 44 000 personer – hur måndagspeppar ni er själva?

– Istället för att ha ångest på måndagar brukar jag alltid tänka, måndag är lika med ny vecka och nya möjligheter. Jag är väldigt bra på att måndagspeppa mig själv!

Vad har ni fått för respons på podden av era läsare?

– Vi har faktiskt bara fått positiv respons, inte något negativt alls, och det känns ju hur roligt som helst! Folk verkar älska den och det gör oss så himla glada. Det är alltid roligt att göra något som folk uppskattar. Det känns verkligen som att våra läsare lär känna oss genom vår podd.

Vad är det roligaste med att podda?

– Det är utan tvekan att det inte känns som att man poddar, utan som att man bara sitter och snackar skit en helt vanlig dag med sin bästa vän. Jag menar, finns det något bättre egentligen?

måndagspepp

Hanna och Ellinor.

Varför har podden blivit en sådan succé redan från start?

– Våra läsare verkar gilla mig och Ellinor tillsammans. Och så har vi väldigt trogna läsare och följare. De finns verkligen där i vått och torrt.

Vem är er drömgäst i podden?

– Oj, vilken svår fråga. Det skulle nog vara Hanna Widell och Amanda Schulman. Jag fullkomligt älskar deras podd, så det vore roligt om någon av dem kunde gästa vår podd en vacker dag.

Slutligen, vad har ni för planer framöver?

– Jag flyttade precis till Dubai och kommer att bo kvar här ett tag, och sedan får vi se vart livet leder mig. Men jag tror att jag kommer att åka och plugga i USA i höst, och bara fortsätta blogga, podda och inspirera mina läsare. Jag har även ett stort, hemligt projekt i full gång som ni förhoppningsvis får veta mer om i höst!

Hannas tre bästa anledningar att lyssna på Måndagspepp:

1. Vi kommer bara prata om ämnen som ligger oss varmt om hjärtat, vilket gör podden väldigt ärlig.

2. Vi vill att våra lyssnare ska skratta och lägga speciella citat och/ eller ordspråk på minnet.

3. Du kommer stänga av podden med ett leende på läpparna .

Lyssna på avsnitt 1 här.

Lyssna på avsnitt 2 här.

Hannalicious blogg hittar du här och Pdotters blogg hittar du här.