Så döljer du att du är online på Facebook Messenger

Så döljer du att du är online på Facebook Messenger

Vill du använda Facebook Messenger utan att dina vänner ska se att du är online? Så här stänger du av funktionen som avslöjar att du är aktiv nu!

Den senaste uppdateringen på Facebook Messenger är bra på flera olika sätt. I chatten kan du nu snabbare hitta personerna du oftast skriver med under fliken ”favoriter” och du ser även vilka av dina vänner som fyller år bara genom att gå in på Messenger.

Missa inte: Äntligen! Är det här Snapchats bästa uppdatering någonsin?

En annan av de nya funktionerna är att du nu också kan se vilka personer som är aktiva just nu. Superbra på många sätt, men funktionen gör också att dina vänner ser att du är online.

Och låt oss vara ärliga, trots att det kan vara skönt att veta att dina vänner är online och därmed högst troligt kommer läsa ditt meddelande inom några sekunder, är det också irriterande att andra vet om när du är online. Då går det inte längre låtsas att du inte har sett det där jobbiga meddelandet som du inte vill öppna och svara på… Suck.

Läs även: Så stänger du av Iphones nya uppdateringar

Men, räddningen är här! Det går att stänga av funktionen. Så här gör du:

1. Klicka på ”Personer” i menyn längst ner.

2. Klicka dig sedan vidare på ”Aktiv”.

3. Där kan du välja att avaktivera chatten.

Om du gör det här kommer dina vänner aldrig mer se när du är online på Messenger. Du kommer inte heller kunna se vilka av dina vänner som är aktiva just nu. Men det är SÅ värt det, eller hur!?

Läs mer:
Iphones nya uppdatering – genial för dig som tar många bilder
Instagrams nya uppdatering kan rädda liv
Tinders nya uppdaterings ska få dig att matcha mer

Bildkälla Mondadori