Micael60 är Bindefelds hashtag.

Sugen på en egen #Micael60? Hit kan du åka!

Är du en av dem som stör dig på Micael Bindefelds 60-årsfest i Israel? Är det inte så att du bara är lite avundsjuk för att du inte blev bjuden? Slå eventkungen på fingrarna genom att anordna en BÄTTRE bjudresa någon annanstans! Här är fem härliga alternativ – från Nordkorea till Sölvesborg.

Om du inte har levt under en sten de senaste dagarna har du förmodligen inte missat att festfixaren Micael Bindefeld har fyllt 60 år och firar det med ett så kallat baluns. Han har bjudit ner hela Sveriges kändiselit till Israel (!) där han har ordnat med festligheter som limbo och magdans med svärd på huvudet.

På den 142 namn långa gästlistan hittar vi namn som Ebba Busch Thor (Kd), Nyamko Sabuni (L), Ulf Kristersson (M), Carola Häggkvist, Jonas Gardell, Pernilla Wahlgren, Tomas Ledin, Camilla Läckberg, Orup, Lena Ph, Mona Sahlin, Måns Herngren, Anja Pärson… Ja, ni fattar. Många och kända.

Kritiken har haglat. Framför allt för att folkvalda politiker har tagit en fem-dagars-paus i sina uppdrag för att ta flyget ner till ett minst sagt politiskt laddat område för att åka på bjudresa. Men även Micke och de andra kändisarna får kritik – det är trots allt inte ett helt oproblematiskt resmål som har valts.

Folk har till och med blivit så arga att de har kapat Micael Bindefelds födelsedags-hashtag #Micael60 och lagt in bilder på gråtande palestinska barn från det krigsdrabbade området. MEN, hur vet vi att inte allt bara handlar om avundsjuka? Kritikerna kanske själva skulle vilja åka på en #Micael60? För er har vi de samlat de hetaste resmålen just nu – för att slå eventkungen på fingrarna.


Sugen på en egen #Micael60? Hit kan du åka!

Israel

Svenska ambassaden avråder från inresa

Här i soliga Israel vet man aldrig vad dagen kommer att bjuda på! Utrikesdepartementet uppmanar resenärer att undvika större folksamlingar på offentliga platser, i och omkring offentliga byggnader, vid turistattraktioner, på allmänna transportmedel, i köpcentrum, på nattklubbar, diskotek och heliga platser. På grund av, ni vet… terrorism. I övrigt är det fritt fram att åka hit, till landet som gång efter annan förnekar ett helt folks mänskliga rättigheter.

Apropå det! Se till så att ingen på gästlistan har palestinskt ursprung om du väljer att ha festen här, det finns nämligen särskilda restriktioner för sådant. Har man ett palestinskt ID tillåts man i princip inte inresa alls (och det är nog lika bra för palestinier brukar generellt sett inte bli särskilt långlivade här).

Eller förresten, Israel känns gjort. Micke B hann först. Ta en kik på våra andra alternativ här nedanför istället!


Nordkorea

Svenska ambassaden avråder från inresa.

Välkommen till en superexklusiv vistelse i härliga Nordkorea!

Om du trodde att det var svårt att komma in på Stureplans Spy Bar skulle du bara veta hur exklusiv din vistelse i huvudstaden Pyongyang är! Här är det nästan ingen som kommer in – och vissa kommer inte heller ut (toleransnivån för ”störande beteende” är millimeterlåg och brottet – ja, brottet – är  till och med straffbart med fängelse).

Men, även solen har fläckar och Nordkoreas fläck består i att utländska mobiler inte fungerar här – och åtkomst till internet är i princip omöjlig. Det gör dokumenterandet och instagrammandet från Nordkorea svårt, och hashtaggar som #Micael60 skulle därmed eka tomma.


Sölvesborg

Svenska ambassaden avråder ej från inresa.

I denna subtropiska del av Sverige (Blekinge) nära den skånska gränsen slipper du provoceras. Här finns inga regnbågsfärgade flaggor som skriker om samkönat sex eller konst som skildrar mens eller andra kvinnliga sekret. Ty det är förbjudet.

Här, långt bort från PK-maffian, kan du andas ut. Och om du känner för att ha en temafest med någon form av kulturell appropriering, indianfest eller blackface-maskerad till exempel, så är det fritt fram. Ingen kommer att höja på ögonbrynen eller ha något att invända.

Om man ska hitta ett minus så är det möjligen lite få flygtimmar för Stockholms influencers och riksdagspolitiker och ett event här kan därför uppfattas som billigt och lite trist.


Thailand

Svenska ambassaden avråder från inresa till de fyra provinserna Narathiwat, Yala, Pattani och Songkhla.

På listan över svenskarnas diktaturparadis ligger Thailand på en ohotad förstaplats. Här kan du få semesterdiarré av billig phad thai i gathörnen, tappa sköna kilon lagom till strandbilder i solnedgången och – såklart! – köpa sex utan att bli skammad av nämnda PK-maffia.

Det går dock inte att undvika svennebanan-vibbarna en månad i Thailand ger och även om du menar att du minsann varit där sedan landet gick under namnet Siam är det ändå något som kommer dra ned likekvoten på Insta. Går det att väga upp med ett besök på Färjan-Håkans bar?


Förenade Arabemiraten

Svenska ambassaden avråder ej från inresa

Inget doftar väl så gott som smutsiga oljepengar under ett besök i Dubai och den Förenade Arabemiraten? Här kan du i världens högsta byggnad Burj Khalifa likt Ikaros få se hur nära solen man kan komma utan att falla och i (sedesam och tyvärr Instagramovänlig klädsel) förundras över hur mycket pengar det måste kostat att anlägga konstgjorda öar formade till palmer.

Men det är viktigt att du håller god ton för om du kritiserar emiraten på sociala medier kan du snart få problem du helst undviker vid poolkanten. Skulle du få för dig att ta en härlig pussbild med din partner kan din vistelse i landet också bli oväntat kort.

Men vad gör väl det när alla vet att du har råd att förlusta dig i ett land där dödsstraff är en axelryckning och migrantarbetare behandlas på ett gamla-goda-slavtiden-sätt? NJUT!

Läs mer:

Svenska kändisar i protest mot att Eurovision hålls i Israel

9 bevis på att Brexit mest liknar en sen utekväll på krogen

Måns Zelmerlöw rider naken på en häst – så reagerar internet

Grönland och 6 andra märkliga saker Trump har försökt köpa för pengar