Svenska Simones succéuppfinning ger tafsare ett slag på kuken

Simone "The Queen of Shitty Robots" Giertz blev minst sagt besviken när Donald Trump vann presidentvalet. Men hon hann inte gråta många tårar innan hon slog tillbaka – med sin uppfinning The Pussy Grabs Back Machine.

Läs också: ”Not your baby” – 25 peppande tröjor med feministiskt tryck

Uppfinnaren Simone Giertz kallas ofta för The Queen of Shitty Robots och är känd för att bygga humoristiska robotar. Den kanske mest kända är nog hennes väckarklocka som består av en plastarm som ger sömntutan en örfil.


Läs också: Kvinnorna bakom Supersnippan: Vårt mål är att fler ska våga kalla sig feminister

Till vardags arbetar hon med sidan Tested.com i San Francisco och var därför väldigt känslomässigt involverad i förra årets presidentval.

– Jag blev så ledsen när Donald Trump vann. Allt jag ville var att ge honom en pungspark, säger Simone själv i en video på sin Youtubekanal.

Men så fick hon syn på hashtaggen #pussygrabsback, som var en reaktion på den hemliga inspelning där Trump själv hörs säga de nu bevingade orden ”grab them by the pussy”, och fick en idé. Tillsammans med sin vän Laura Kampf, en råttfälla, några fjädrar och en plasthand skapade hon uppfinningen The Pussy Grabs Back Machine.

Och det är precis vad det låter som – en uppfinning som ger den som försöker greppa någons fitta ett rejält slag i pungen.

– Det är ett enkelt koncept och en enkel mekanism. Jag byggde den på två timmar tillsammans med min kompis Laura Kampf. Hon hade en råttfälla och hennes workshop låg nära en sexbutik med massa plasthänder i olika positioner. Vi skruvade, hamrade och svetsade lite och så vips, pussy grabs back! berättar Simone i en intervju med ETC.

Se hur uppfinningen fungerar här: