Jennifer Åkerman: "Jag jobbar på att inte vara så snäll"

Jennifer Åkerman: "Jag jobbar på att inte vara så snäll"

Hon shoppar helst vintage och på marknader, tycker att misslyckande är en del av livet och ger inte upp. Baaam åkte till West Hollywood och träffade svenska stjärnan Jennifer Åkerman. Läs vår exklusiva intervju här!

Skådespelaren Jennifer Åkerman och hennes pojkvän, skådespelaren Tom Payne (spelar just nu Jesus i succéserien Walking dead) är båda fan av loppmarknader, musik och saker med boho touch.

Om det märks i deras lägenhet? Svar, ja! Lägenheten är så långt ifrån ”vitt och fräscht” som man kan komma (men visst, fräsch är den förstås) och man känner sig genast som hemma. Ni vet, man sjunker ner i soffan, slänger upp fötterna på vardagsrumsbordet och frågar genast efter lösenordet till det trådlösa nätet.

Det är dock inte bara vi i Baaam-teamet som känner oss som hemma, Jennifers bandmedlem Lorenzo bor just nu ihop med paret och kommer ut från sitt rum lagom till fotograferingen. Han är också från Sverige och är här periodvis. Kvällen efter plåtningen har duon en spelning på en närliggande klubb. Jennifer och Lorenzo utgör tillsammans bandet Bloke & bird, helt ljuvlig musik som du bara måste lyssna på!

Den här lägenheten känns ganska komplett, men är det något du saknar?

– En solplats! Vi har balkong men det blir aldrig sol där så jag vill ha en privat uteplats där man kan ligga och sola. Det positiva med att inte ha någon är ju i och för sig att man tar sig hemifrån istället för att bara ligga ute på balkongen när det är fint väder.

Jennifer har bott i Los Angeles i sju år och har inga planer på att flytta tillbaka till Sverige, pojkvännen och karriären är två betydande faktorer men självklart finns det mer som lockar med livet i La la-land. Vem tackar liksom nej till sol, värme, palmer och alla snabbmatskedjor som finns? Hennes inredningsstil är ”musikinspirerad”. Hon älskar trägolv, fotografier och second hand.

– Här i Los Angeles finns det mycket garage sales och loppisar och där kan man fynda vintagemöbler. Ibland kan man hitta saker på gatan också, haha.

Hur skulle du beskriva din klädstil?

– Bohemlooken gillar jag och gärna med klackar till. Det är kul att klä upp sig lite och det gör man enkelt med ett par högklackade skor. Jag vill att min stil ska vara enkel men personlig och använder mig ofta av smycken för att få till det.

Vilket är ditt favoritplagg?

– Jag köpte en mockaväst med fransar på American vintage för ett tag sedan. Kände att jag bara måste ha den! Jag shoppar inte så mycket längre och verkligen inte dyra saker men den här västen kändes verkligen som jag. Jag gillar plagg som man liksom tar på sig över outfiten.

Var shoppar du helst här i LA?

– På vintagebutiker och marknader och helst boots och skinnjackor som man ofta kan hitta. Förr shoppade jag mycket mer men nu köper jag plagg som jag fixar till och säljer vidare. Jag gillar tanken på att kläder går i cirklar, något jag tröttnar på kanske blir någon annans nya favoritplagg.

Hur räddar du en trist outfit?

– Lägger till smycken och gärna fler på samma gång. Jag är ingen minimalist när det kommer till accessoarer utan föredrar lite mer chunky smycken.

Vad tar du på dig när du ska på fest?

– Det blir ofta klänning. Jag har lagt undan mina kortaste modeller och har ofta midi-klänningar nu för tiden. De är smickrande för min kropp och lägger fokus på midjan.

Vad är det dyraste du har köpt?

– De dyraste plaggen jag har, har jag nog fått. Jag prioriterar inte att köpa dyra kläder men om jag har pengar och hittar någonting så köper jag det.

Har du gjort något riktigt dåligt köp någon gång?

– Ja, jag har köpt kläder som jag aldrig använt men har då sålt det vidare. När man reser mycket inser man vad man använder och inte…

Om du skulle få 100 000 kronor, vad skulle du köpa?

– Då skulle jag vilja bygga en walk-in-closet! Annars skulle jag kanske investera i snygga klänningar som man kan ha när man vill klä upp sig lite extra.

Ge oss ditt bästa stylingtips!

– Tänk inte att det måste vara speciellt utan välj något som passar just dig! Överlag gillar jag kimonos och tycker ofta att det kan vara snyggt att bara dra på sig den över det man har på sig.

Vilken är din bästa egenskap?

– Jag kör alltid på och tänker att ingenting ska stoppa mig. Jag tror på livet och på människor och att misslyckas är en del av livet. Jag ger inte upp och försöker att gå min egen väg och inte lyssna för mycket på andra.

Och sämsta?

– Förut kunde jag bli verkligen bli frustrerad men det blir jag inte på samma sätt längre. En sak jag jobbar på är att inte vara för snäll. Man säger ja till allt för att inte göra någon besviken och sen blir man superstressad och mår dålig när man inte kan leverera.

Av: Annika Norman
Foto: Carl Klingspor