Sverigepremiär för champagne utan socker!

Nu har det sockerfria bubblet nått Sverige.  Och det är inte vem som helst som lanserar sin egen, sockerfria skumpa.

Det har kallats non dosé, brut natereor sauvage och zéro dosage. Men mest känd är den som Skinny Champagne. Bubblet utan socker. Och det har de senaste åren varit en växande trend runtom i världen. 

Läs även: Nu kommer champagnetrucken till Sverige

Nu är det Sveriges tur och det är riskkapitalisten Christer Gardell som ser potentialen i produkten. Han lanserar sin egen variant via bryggeriet Solsidan och tillsammans med Svensk Champagneimport. Den ska finnas i Systembolagets beställningssortiment uppger bolagets PR-byrå i ett pressmeddelande. 

– Jag gör det här framför allt för nöjes skull, det är kul att lära sig en ny bransch och få fram produkter som man verkligen själv gillar. Sedan är det absolut ambitionen att det ska gå runt och ge en viss avkastning. Det blir kul att kunna fira framängar på tennisbanan med en egen champagne, säger Gardell, som tidigare gjort sig känd som ägare i Volvo, bland annat. 

Läs även: Blått vin – så smakar det

Men hur gör man då? Enligt bryggeriets pressmeddelande, krävs det helt enkelt både ovanligt bra druvor och en ovanligt bra vinmakare för att champagnen ska smaka mer än bara torrt. 

Champagnen produceras av Champagne Henriet-Bazin utanför Reims i Frankrike . Vad den kostar? Nätta 395 kronor…