Nya funktioner Tinder juli 2020

Tinder får nya funktioner: Icke-binära alternativ och fler sexuella läggningar

Möjligheten att dela mer om sin sexuella läggning och att identifiera sig utanför det binära könssystemet. Svenska Tinder presenterar två nya funktioner. Och de kommer redan nu i juli!

Bilder, favoritlåt, personlig beskrivning, preferenser, åldersspann och betalversion. Tinder har redan många funktioner – och nu kommer fler!

Med start i juli lanseras funktionerna orientation och more gender i Sverige.


Vad innebär Tinders nya funktioner orientation och more gender?

Med hjälp av funktionerna kommer alla svenska medlemmar kunna dela mer information om sin sexuella läggning men också identifiera sig utanför det binära könssystemet. Som det ser ut just nu i den svenska versionen av appen har du som användare bara kunnat identifiera dig som två kön: man eller kvinna. Men nu blir det ändring på det (äntligen!).

– Alla förtjänar att bli och känna sig sedda och det startar med möjligheten att fullt ut kunna vara och visa vem du är, säger Elie Seidman, vd för Tinder, i ett pressmeddelande.

Med hjälp av de nya funktionerna kommer medlemmar kunna ange det begrepp som bäst stämmer överens med deras könsidentitet. Det kommer även gå att välja upp till tre av nio alternativ för att bäst beskriva sin sexuella läggning. Till exempel tillkommer bisexuell, pansexuell, queer och osäker.


Hur använder man funktionerna orientation och more gender på Tinder?

För att använda de nya funktionerna går du in på ”redigera information”. Där kan du lägga till mer information om din sexuella läggning eller könsidentitet. Du får även välja vad du vill ska vara synligt i din profil.

I Discovery-inställningarna kan du välja att främst synas i de sökningar som bäst överrensstämmer med din könsidentitet och se personer med samma sexuella läggning först.


Nya funktioner Tinder juli 2020

Med de nya funktionerna kan användare identifiera sig utanför det binära könssystemet.

Hur har man tagit fram uppdateringarna på Tinder?

En ny undersökning från YouGov visar att 46 procent av de som inte identifierar sig som cispersoner vill att Tinder och andra appar ska vara mer inkluderande och erbjuda fler alternativ för att uttrycka sin könsidentitet och sexuella läggning. 83 procent av dem anser att gamla könsnormer och en förlegad syn på sexualitet påverkar deras självkänsla negativt.

Den här undersökningen har använts för att fram uppdateringarna. Dessutom har svenska RFSL haft ett finger med i spelet. Under våren har Tinder samarbetat med RFSL för att både ta fram och förankra uppdateringarna i Sverige.


I vilka länder finns funktionerna orientation och more gender redan?

Faktum är att funktionerna redan finns i andra länder. Orientation lanserades i USA, Storbritannien, Indien, Australien, Kanada, Irland och Nya Zeeland redan förra året.

More gender introducerades i USA redan 2016. Därefter även i Strobritannien, Kanada, Frankrike, Tyskland, Spanien, Indien och Australien.

Läs mer:

Margaux på ELLE-galan 2020: ”Jag finns på Tinder”

Detta pratade vi om på Tinder 2019

Nu lanseras Kattis – ett Tinder för katter som letar nya hem