håkan hellström ullevi tips

12 grymma tips till dig som ska på Håkan Hellström

Ska du (likt typ alla andra...) på Håkan Hellström i helgen? Baaam ger dig 12 grymma tips - direkt från redaktionen - som kommer att göra kvällen så mycket bättre!

1. Töm mobilen

När du står och filmar i eufori på Ullevi är det sista du vill att mobilen ska varna om att minnet håller på att ta slut. Kom ihåg att tömma mobilen på bilder och videos innan om du har tänkt att filma och fota mycket.

2. Köp en extraladdare

En portabel mobilladdare kostar inte många kronor men kan rädda större delen av din kväll eftersom du inte lär ha tid att ladda mobilen.

3. Välj ståplats med omsorg

Visst, när du väl är på plats vill du säkert stå så långt fram som möjligt och helst i mitten. Men välj plats med omsorg – det är svårt att tränga sig ur publikhavet mitt i konserten om du står mitt i mitten.

4. Skriv ner vännernas nummer

Om du går på konserten med ett gäng är det bra om du skriver ner dina vänners telefonnummer på armen. Om du skulle råka bli av med mobilen eller om den laddar ur, och du samtidigt tappar bort dina vänner (scenario: ganska troligt) är det bra att veta vem du ska ringa.


Bildkälla

5. Bekväma skor
Baaam-redaktionen i kör: ”Kom ihåg bekväma skor!”. Ja, du ska stå upp hela dagen och nej, det är ingen som märker om du har snygga klackar i publiken. Satsa på bekväma skor som utlovar en kul festkväll istället för trötta fötter och skavsår.

6. Det. Är. Varmt.

Oavsett om det ösregnar eller om det är strålande sol i helgen kommer det att bli varmt i publiken. Kom ihåg att dricka vatten och att det kanske inte är helsmart att dra på dig flera lager kläder – det kommer att bli svettigt värre.

7. ”Köp flera öl samtidigt”
Baaams bloggare Julia Knave tipsar om att köpa fler öl samtidigt. ”Du kommer aldrig orka stå i den kön igen…”, hälsar hon.

8. Poncho

Om det ösregnar kan det faktiskt, hur fult det än är, vara på sin plats att köpa en plastponcho utanför arenan. Vem orkar festa kvällen lång efteråt i dyngsura kläder?


Bildkälla

9. Liten väska

Personer med stora väskor på konserter är i regel rätt hatade (no offense, men det är så). Plocka med dig det viktigaste i en liten axelremsväska istället för att behöva släpa runt på ett mindre handbagage som knuffar runt folk i publiken.

10. Ingen mottagning

Mottagningen på mobilen brukar vara rätt usel när det är konsert och nätet blir lätt överbelastat. Spara dina snaps och Insta-bilder till senare, med andra ord – och försök hålla koll på ditt sällskap så att du inte tappar bort dem.

11. Tänk inte på ditt utseende

Om tårarna rinner och svetten likaså är det lika bra att du skippar utseendetänket för en kväll och bara njuter av konserten istället för att bättra på sminket ett stup i kvarten.

12. Lev i nuet

Hur många videos du än filmar och hur många bilder du än tar så är det de riktiga minnena du kommer att minnas efteråt. Lägg ner mobilen i väskan, sjung med och bara njut! Det här tillfället kommer inte särskilt ofta, och du kommer att ångra dig om du såg hela konserten genom en mobilskärm.

Läs även:
Julia Knave: ”Vilka av mina läsare ska på Håkan?!”
10 saker alla stockholmare som ska på Håkan Hellström pratar om just nu
18 citat av Håkan Hellström som går rakt in i hjärtat

Foto: IBL