Festa och träna? 5 tips som hjälper dig att göra både och

Festa och träna? 5 tips som hjälper dig att göra både och

Nej, du behöver inte bli personen som tar med din egen chiagröt till helkvällen med tjejkompisarna. Här är bästa guiden till hur du lär dig festa OCH träna.

Planera träningspassen

Det är okej att träna dagen efter, men välj konditionsträning av lugnare karaktär framför ett svettigt styrkepass. Och vänta med bikramyogan, eftersom kroppens vätskenivå kanske inte är tipptopp när du är bakis. Ha heller inte för stora krav på dig själv och var medveten om att dagen efter-träning innebär en ökad skaderisk.

Drick smart

Först om främst: Fundera över dina alkoholvanor och hur mycket du dricker totalt. För en kvinna räknas en och en halv flaska vin (eller nio glas) under en vecka som riskbruk.

Läs även Så gör du lyxig (och sockerfri) champagnemojito

För att vara mer hälsosam när du väl dricker kan du till exempel välja rött vin framför vitt (mindre socker), eller – ännu bättre – en kallpressad juicecocktail utan alkohol. En ny trend i USA är just nyttiga cocktails, laddade med vitaminer – som Greena colada istället för Piña colada och Hail Mary istället för Bloody Mary.

Ät bra innan du går ut

Fett och protein bryts ner långsammare än kolhydrater, vilket – enkelt förklarat – skyddar dig från att bli alltför full alltför snabbt. Skippa alltså kolhydratladdningen, eller lägg till bra fett- och proteinkällor om du satsar på pastamiddag.

Missa inte! Hälsoexpertens bästa bakisjuice

Dansa!

Japp, det är ju ändå cardio!

Tänk på vätskeintaget

Det gamla goda knepet “varannan vatten” funkar fortfarande. Ett glas med bubbelvatten och citron mellan drinkarna känns lite härligare än bara vanligt vatten. Att hålla något i handen hjälper dig att dra ner på takten i alkoholintaget och du säkerställer att vätskenivån håller sig på en okej nivå.

Läs även: Så gör du pink sangria – godaste drinken just nu

Bildkälla Thinkstock IBL