Transgender-modellen Lea gör succé (kolla bilderna!)

Lea blir den första transpersonen att skriva på ett stort, amerikanskt beautykontrakt. Men hon är ingen rookie i modesammanhang – sitt första riktigt stora modelljobb gjorde hon 2011 när hon posade på omslaget av modemagasinet Loves omslag, förenad med Kate Moss i en kyss. Den där kyssen var ett avgörande karriärögonblick, skulle det visa sig.

1415211768852_wps_25_Kate_Moss_and_transsexual-1

Het fashionkyss: Leas modellkarriär kunde ha börjat sämre, här tillsammans med Kate Moss på omslaget av Love 2011.

Sedan Love-omslaget har Lea synts överallt, bland annat i franska Vogue, på omslaget av Elle och i Interview Magazine. Hon har gått visningar och gjort kampanjer för designern Givenchy.

Lea identifierade sig som kvinna tidigt i livet och enligt Daily Mail genomgick hon en könskorrigerande operation i Thailand i mars 2012.

Lea-T-Elle-Brazil-1

Brasilianska Elle: På omslaget för sitt hemlands utgåva av Elle.

1415205854188_wps_16_Lea_T_for_Redken_photo_by

Redken-modell: I januari 2015 lanseras den nya kampanjen.

Lea öppnade sitt hjärta hos Oprah för ett par år sedan. Då berättade om hur tufft det var att inse att hon var annorlunda, om känslan att vara född i fel kropp. ”Ibland önskade jag att jag var gay, det hade varit mindre smärtsamt för min familj”.

Vid sidan om modelljobben har hon engagerat sig mycket i att lyfta frågor om alla människors lika värde, om mobbning och transpersoners situation runtom i världen.

– Jag älskar att jobba med Redken för de uppskattar alla former av skönhet. De tror på individen och jag tycker att det är väldigt viktigt, säger hon.

1415209610825_wps_24_image001_png

Givenchy 2010: Lea är tredje personen från vänster.

Källor: Daily Mail, Redken