Uber Eats flyttar västerut – nu lanseras tjänsten i Göteborg

Uber Eats flyttar västerut – nu lanseras tjänsten i Göteborg

Sugen på lite käk från Lasse på Heden hemkörd mitt i natten? Nu kan drömmen bli sann för göteborgarna när Uber Eats lanseras i staden

Uber Eats är en av de tjänster som på senare år poppat upp för att erbjuda hemleverans av mat från dina favoritrestauranger. Hittills har dock just Uber Eats bara funnits i Stockholms innerstad men nu blir det ändring på det.


Den 17 oktober utökar företaget sin marknad och lanserar tjänsten även i Göteborg. Bland utbudet kommer utöver de vanliga kedjorna även att finnas lokala restauranger som Lasse på Heden, Werners Bistro och Burgersson.

– Vi är väldigt glada att äntligen kunna lansera Uber Eats i Göteborg, som andra stad i Sverige. Under de senaste åren har Uber Eats vuxit till en av världens största matleveranstjänster, som strävar efter att bistå med en snabb och pålitlig tjänst med kundupplevelsen i fokus. Den digitala matleveransmarknaden i Sverige är fortfarande i ett tidigt stadie och vi hoppas att våra tekniksatsningar kommer accelerera utvecklingen i branschen, säger Bodil Sidén, kommunikationsansvarig på Uber i Norden.


Uber lanserades i Sverige första gången 2013 och vuxit ordentligt på kort tid men samtidigt mött kritik. Samåkningstjänsten Uber Pop, där privatpersoner skjutsade personer mot betalning, lades ner 2016. Förarna hade inte taxilicens och drygt 60 förare dömdes i tingsrätten.

2016 lanserades så Uber Eats som levererar mat med cykelbud. Även den tjänsten har dock fått motta kritik för att cykelbuden har dålig lön, dåliga arbetsvillkor och arbetsförhållanden.

Foto: Uber