Ubers nya funktion ska göra det lättare att dela på resan

Ubers nya funktion ska göra det lättare att dela på resan

Att dela på resor och kostnader blev precis enklare. Företagets nya funktion gör det möjligt att hämta upp eller lämna av personer på flera adresser.

Läs mer: Bye bye Uber – nu kan du åka tuktuk i Stockholm

Varför ta en egen taxi när man kan dela? Den 31:a augusti lanserar Uber en ny funktion som underlättar fler stopp under resans gång och passagerare kan dela bil istället för att åka varsin till olika destinationer.

Du kan hämta upp eller lämna av medpassagerare på väg till slutmålet genom att lägga till fler adressen i appen. Du kan även dela kostnaderna för resan med dina medpassagerare genom funktionen ”dela resa”.

Så här fungerar tjänsten:

– Välj “Vart vill du åka”

– Välj +-tecknet bredvid “Vart du vill åka”

– Addera adresserna till era stopp


Med satsningen vill Uber skapa en bättre konsumentupplevelse men det är även, enligt de själva, ett taktiskt steg för att minska antalet bilar på gatorna. Om ditt mål med resan är att färdas miljövänligt finns det dock gott om andra alternativ, till exempel buss, tunnelbana, spårvagn, cykel och elbil.

Uber lanserades i Sverige första gången 2013 och vuxit ordentligt men samtidigt mött kritik. Samåkningstjänsten Uber Pop, där privatpersoner skjutsade personer mot betalning, lades ner 2016. Förarna hade inte taxilicens och drygt 60 förare dömdes i tingsrätten. 2016 lanserades även tjänsten Uber Eats, en typ av matleverans med cykelbud. Även den tjänsten har dock fått motta kritik för att cykelbuden har dålig lön, dåliga arbetsvillkor och arbetsförhållanden.

Foto: Uber, IBL