vanessa falk intervju

Vanessa Falk till SOLO: ”Jag har min pappas musikliv att tacka för allt”

Hon är dotter till den kända musikern och producenten Christian Falk som gick bort i cancer för drygt två år sedan. Nu släpper Vanessa Falk, 30, äntligen sitt efterlängtade debutalbum ”First”.

Vad vill du att man ska känna när man lyssnar igenom den här skivan?

– Känns så sjukt att äntligen få möjligheten att släppa en helt egen skiva. Bara tanken på att någon ska lyssna på den och känna något alls är en övermäktig känsla, haha, säger Vanessa Falk.

Din pappa Christian Falk (känd musiker och producent som gick bort i år 2014, red anm.) nämns i de flesta intervjuer med dig. Önskar du att journalister skulle sluta fråga om honom eller är det fint att få prata om din pappa?

– Alltså, jag har min pappas musikliv att tacka för allt egentligen. Det är omöjligt att prata om min egen ”musikaliska resa” utan att nämna min pappa och hans musik och hur jag har fått ta del och lärdom av den under min uppväxt. Och ja, det känns definitivt fint att få prata om pappa. Han lever vidare.

Du har ju fått uppleva mycket sorg i ditt liv de senaste åren. På vilket sätt har musiken hjälpt dig i sorgeprocessen?

– På sätt som jag inte trodde att det skulle hjälpa mig. Att skriva och sjunga är läkande för mig. Dels en bra ventil och för att det för mig innebär att fortsätta framåt.

Om man kikar igenom din Instagram slås man över att du alltid är så fint sminkad. Dina ögonbryn ser helt fantastiska ut! Hur får man till sådana snygga bryn?

– Åh tack haha! Jag har blivit välsignad med ganska rediga ögonbryn, så det beror nog främst på det. Jag är för det mesta osminkad, men sminkar jag mig så fyller jag ibland i mina bryn lite undertill.

Cherrie till Baaam: ”Sök inte kärlek i någon annan”

En annan sak man märker är att du har många tatueringar. Hur många har du exakt?

– Haha, vet inte faktiskt. Det beror på hur man räknar… Nu var det ganska längesen jag tatuerade mig faktiskt. Hur många kan det vara, 50-60 kanske?

Kan du berätta om en tatuering som betyder lite extra och om någon som du är lite mindre nöjd med?

– Jag är inte missnöjd med någon av dem egentligen, alla har sin egna lilla story och tiden då jag gjorde den. Men tatueringarna som jag har tillägnat min lillebror William (som gick bort år 2013, red.anm) är extra betydelsefulla. Och den jag gjorde efter att pappa gick bort också.

Vad är typiskt dig?

– Oj vilken öppen fråga haha. Frågar min bästa kompis som sitter här bredvid och hon säger att det är typiskt mig att gå in på en restaurang för att äta middag, men istället beställa fem efterrätter så det blir dubbelt så dyrt som en varmrätt. Och jag är nog beredd att hålla med att det är typiskt mig.

Läs även:
Molly Sandén till Baaam: ”Livet händer utanför komfortzonen
Ruby Roses starka text om sin depression
Därför ska alla tjejer sluta be om ursäkt”

Foto: Daniel Stigefelt