Nu kommer vego-nuggets till Max – och 3 andra vegonyheter

Nu kommer vego-nuggets till Max – och 3 andra vegonyheter

Har du saknat vegetariska nuggets på snabbmatshaken? Du har blivit bönhörd. Nu lanserar Max fyra nya vegetariska måltider på menyn.

Läs mer: Nu kommer Sveriges mest sålda proteinbar som glass

För två år sedan satsade Max stort på vegetariska maträtter och lanserade Green-familjen med fyra vegoburgare. Målet är att under år 2022 så ska hälften av alla sålda måltider vara annat än rött kött. Nu fortsätter företaget att satsa på grön, klimatsmart mat med nya burgare, nuggets och dippsåser. Nyheterna finns på menyn i restaurangerna 15 mars.

– Vi tummar aldrig på smak eller kvalitet. Smaken, utseendet och känslan i gommen och magen ska göra det enkelt att välja ett grönt alternativ. Samtidigt är det vår ambition att göra rätterna unika smakmässigt. Om du till exempel vill ha Chili ’n’ Cheese-smaken så väljer du den burgaren oavsett om du är lakto-ovo-vegetarian eller köttälskare, säger Jonas Mårtensson, chefskock.

Läs mer: Hjärtat är filmen som får män att resa sig och lämna bion

Här är nyheterna i Green-familjen:

Crispy No Chicken
En lakto-ovo vegetarisk burgare. Själva burgaren är vegansk och glutenfri. Den är gjord på ekologiskt sojaprotein och serveras i Friscobröd med Sriracha-ketchup, färsk gurka, tomat, rödlök, isbergssallad och majonnäs.

Chili ’n’ Cheese
En lakto-ovo-vegetarisk burgare. Själva burgaren är vegansk och innehåller gluten. Den är gjord på soja, vete, champinjoner, vitkål, aubergine och dinkel. Serveras i sesambröd tillsammans med rödlök, isbergssallad, smält cheddardipp, Cheddarsmältost, jalapeños och Originaldressing. Cheddardipp och Cheddarsmältost är mjölkprodukter men gjorda med vegetabiliskt enzym. Burgaren friteras tillsammans med mat som innehåller ost och gluten.

Crispy Nuggets
Veganska och glutenfria nuggets men friteras tillsammans med produkter som innehåller ost och gluten, därför benämns den som lakto-ovo vegetarisk. Crispy Nuggets är gjorda på ekologiskt sojaprotein och serveras med valfri dippsås.

Grand Deluxe Umami Halloumi

En lakto-ovo-vegetarisk burgare. En burgare som har gästspelat på menyn som kampanjburgare men blir nu en ordinarie medlem i Green-familjen. Burgaren består att två friterade halloumiburgre, briochebröd, tomat, picklad rödlök och Umamidressing.

Dessutom lanserar man fem dippsåser: BBQ (vegansk), Sriracha-ketchup (vegansk), Sweet ’n’ Sour (vegansk), Ranch (lakto-ovo-vegetarisk) och Mango Curry (lakto-ovo-vegetarisk).

Läs mer: Din vegoburgare är förmodligen inte alls vegetarisk

Foto: Max