Baaam kampanj Vi jobbar på det

Vi jobbar på det – nu lyfter Baaam kvinnor i mansdominerade yrken

I Sverige finns många yrken där kvinnor är grovt underrepresenterade. Varje dag fram till den 8 mars lyfter Baaam därför upp en kvinna i ett sådant yrke – för att inspirera alla att våga följa sina drömmar. Läs mer om vår kampanj Vi jobbar på det här.

Mängder av kvinnor har hjälpt till att forma det samhälle vi har i dag. Inför internationella kvinnodagen den 8 mars förra året lyfte vi på Baaam upp de kvinnor som brutit ny mark och tagit historiska platser som tidigare män bara haft. Men vi vill inte stanna där.

Vi vill fortsätta lyfta fram områden där kvinnlig representation är dålig och där vi har mycket kvar att göra för en jämlik framtid. I kampanjen Vi jobbar på det möter vi därför kvinnor i yrken där män är radikalt överrepresenterade. Kvinnor som stundtals får tackla fördomar men samtidigt vågat följa sina drömmar och därmed trotsat statistiken.


Följ kampanjen i sociala medier

Under hashtaggen #vijobbarpådet kommer vi på Baaam dagligen fram till den 8 mars att lyfta upp en kvinna som jobbar i ett arbete där få kvinnor tar plats. Vi har bland annat träffat en brandman, en elektriker och en officer. Inom dessa tre yrken är mindre än 10 procent kvinnor.

Vi möter kvinnorna i videointervjuer där de delar med sig av svårigheter på jobbet, men framför allt berättar om de många positiva delarna med att ha just det arbetet. Förhoppningen är att både utbilda och inspirera alla att våga följa sina drömmar.

Följ oss på Instagram för att ta del av allt innehåll.

Läs mer om kampanjen här.