VR-glasögon blir årets julklapp 2016

Varje år utses Årets julklapp. Och i år blev det inte helt oväntat VR-glasögonen.

Varje år sedan 1988 utser undersökningsföretaget HUI Research Årets julklapp. Första året var det bakmaskinen som tog hem förstaplatsen och sedan dess har det varit en blandad kompott med allt från wokpanna (1990) och elektroniska husdjur (1997) till mössa (2003) och spikmatta (2009).

Ibland har man blivit rätt förvånad när julklappen avslöjats – men så var knappast fallet i år. Året julklapp är nämligen ett par VR-glasögon.

Läs också: Nu kan du välja mellan 30 olika kön på Tinder

– VR-glasögonen har slagit igenom ordentligt under 2016 och speglar absolut den tid vi lever i – en digital tidsålder där vi mer och mer efterfrågar upplevelser och den tekniska utvecklingen snabbt går framåt, säger Michael Cronholm, researchchef på HUI till TT, uppger Aftonbladet.

VR-glasögon är helt enkelt ett par avancerade glasögon med hörselkåpor eller en slags hjälm som kopplas till en dator, tv eller mobil för att kunna visa en digital, virtuell verklighet. I spelform är det som att du själv står mitt i spelet och när du tittar dig omkring är det nästan som det är på riktigt. Tekniken har funnits länge men det är de senaste åren som den tagit ett hopp framåt och nu på allvar blir en upplevelse att räkna med.

För att något ska bli årets julklapp ska produkten vara en nyhet, säljas i stora antal och på något sätt spegla tiden vi lever i.

Läs mer:
Så döljer du att du är online på Facebook Messenger
Googles nya fotoapp ska göra #throwbackthursday ännu bättre
Twitters nya uppdatering ska stoppa näthatet

Bildkälla: IBL