Westworld-stjärnan talar ut om sexuella övergrepp

Westworld-stjärnan talar ut om sexuella övergrepp

För Rolling Stone berättar Evan Rachel Wood om sina upplevelser av sexuella övergrepp.

Evan Rachel Wood syns nu varje vecka i HBOs nya succéserie ”Westworld” i rollen som Dolores. I serien utsätts Dolores för många fruktansvärda saker och i en intervju med tidningen Rolling Stone talar skådespelaren nu ut om att hon själv utsatts för sexuella övergrepp. I intervjun berättar hon att hon har fått genomleva både psykologisk och sexuell misshandel. Närmre än så ville hon inte gå in på det.

Men när Donald Trump vann presidentvalet skickade hon ett mejl till Rolling Stone. Där skrev hon att kvinnor inte längre har råd att vara tysta – ”särskild inte när vårt land just har valt en president som öppet skryter om att tafsa på kvinnor”.

Läs också: Artisten hyllas efter sitt håll käften–svar till journalisten

”Ja, jag har blivit våldtagen av en partner under tiden vi var tillsammans. Och vid flera tillfällen av en barägare”, skriver hon i brevet.

I Baaams kampanj #hållintekäft uppmanar vi fler tjejer att våga prata om sexuella övergrepp just eftersom det är så många som drar sig för att prata om det. Men att våga prata om det är livsviktigt och kan potentiellt rädda andra tjejer i samma situation som kan få mod att ta sig ur det.

”Jag tror inte att vi längre lever i en tid där människor kan vara tysta. Särskilt inte när man ser till hur världen är så påtagligt trångsynt och sexistisk” skriver hon.

Så himla starkt av Evan Rachel att våga prata om detta. Gör som hon – #hållintekäft.

Läs mer:
”Jag gick med en känsla av skam” – Icona Pop om sexuella övergrepp
Hör kända svenska kvinnors berättelser om sexuella trakasserier
Gör som oss – håll inte käft om sexuella övergrepp

Bildkälla: IBL