WIHU! Baaam kan kamma hem pris som Årets digitala tidskrift

Andra gången gillt! Nu kan Baaam vinna pris som Årets digitala tidskrift på Tidskriftsgalan 2018.

Baaam har funnits i drygt 1,5 år – och nu kan vi stolt meddela att vi för andra gången är nominerade av Sveriges tidskrifter till priset som ”Årets digitala tidskrift populärpress”!

Så här skriver juryn:

”Baaam nominerades 2017 och finns med bland de nominerade även i år. Baaam fortsätter nämligen att utveckla sin digitala kreativitet. Ta bara bildbanken som exempel. I Baaams bildmanér är inkludering en självklarhet – och bilderna finns dessutom tillgängliga för fri redaktionell användning via Baaams sajt. Inför valet 2018 hade Baaam också ett spännande samarbete med Svenska Dagbladet, där en gemensam valredaktion bevakade de viktigaste valfrågorna för unga kvinnor.”


Jennie Sandberg, Baaams chefredaktör, blev oerhört glad över nomineringen:

– Jag är lika delar stolt som glad, det här är ett oerhört fint kvitto på att Baaam har rätt innehåll och agenda. Precis som vår målgrupp har Baaam en hög röst och ett stort hjärta. Varje dag gör hela redaktionen sitt yttersta för att leverera content som har kraften att beröra, förändra och förena. Att bli nominerade till Årets digitala bevisar att vi har helt rätt riktning, säger hon.

Förra året lyckades vi inte knipa priset – men i år kan det mycket väl bli vårt år! Men även om priser och nomineringar är himla kul hade vi inte varit något utan er läsare. Tack för att ni hjälper oss att bli skarpare och bättre varje dag – ni är bäst!

De andra nominerade i kategorin ”Årets digitala tidskrift populärpress” är Expo, KPWebben och The Local. Vinnaren utses den 7 november på Cirkus i Stockholm där Tidskriftsdagen och Tidskriftsgalan äger rum.