zara larsson

Zara Larsson har fått nog av hatet - läs hennes försvar

Tidigare i dag bestämde sig sångerskan Zara Larsson, som både hyllats och hatats för sina feministiska utspel den senaste tiden, att försvara sig på Instagram en gång för alla.

”Jag älskar min pojkvän, min pappa, mina fina och omtänksamma killkompisar, mina lärare, dom manliga producenterna jag jobbar med, men jag hatar män i grupp. Män som i grupp förtrycker och hotar och som sedan skrattar åt det och åt mig”, skriver hon i inlägget, där hon försvarar sin syn på att hon kallas för manshatare. Inlägget har redan gillats av närmare 29 000 personer.

Läs hela inlägget här nedanför!

Jag är trött. Jag är verkligen så obeskrivligt trött på att folk ska skoja till det på min bekostnad. Framför allt vuxna män. Det är folk som inte lyssnar på mig, utan som läser något i tidningen som jag egentligen inte har sagt. Högst upp på deras önskelista vill dom helst att någon ska våldta mig, misshandla mig och oftast till och med mörda mig. I kommentarsfälten skrattar kompisarna och håller med. Detta sker alltså VARJE DAG. Jag blockar minst 10 personer som skriver grova hot, till eller om mig, varje dag. Det blir alltså minst 3650 personer om året. Dom flesta är som sagt vuxna män. Det värsta dom vet är nämligen när unga tjejer tar plats, och ännu värre är det när någon pekar ut problem i samhället, problem som i 9 fall av 10 beror på män. Det slutar även i 9 fall av 10 med att det inte ens pratas om våldtäkterna eller kvinnomisshandeln. Det slutar med att fokuset istället flyttas till hur synd det är om männen som blir generaliserade (!!!!) och hur själviska och elaka vi kvinnor är som påstår att ALLA MÄN VÅLDTAR. Jag älskar min pojkvän, min pappa, mina fina och omtänksamma killkompisar, mina lärare, dom manliga producenterna jag jobbar med, men jag hatar män i grupp. Män som i grupp förtrycker och hotar och som sedan skrattar åt det och åt mig. Kanske till och med skojar bort det genom att säga att "det bara var ett skämt". Jag hatar män i grupp som tystar ner mig och förlöjligar mig. Jag hatar er, för ni förminskar mig varje dag. Och ni hatar mig för att jag påpekar detta (?) Jag är för fan bara en människa, och jag blir otroligt sårad och ledsen många gånger.

Ett foto publicerat av Zara Larsson (@zaralarsson)