Zara Larsson vinner årets BRA-pris

Zara Larsson prisas för sin feminism: ”Modern feminist och orädd debattör”

Superstjärnan Zara Larsson är en sann förebild och inspiratör när det kommer till karriär och girl power. Nu har hon dessutom prisats för sin kamp för att få kvinnor att våga ta mer plats!

Trots att Zara Larsson bara är 20 år gammal har hon redan prisats, såväl internationellt som nationellt, för både sin musik och sitt ställningstagande. Hon har bland annat vunnit flera priser på MTV EMA och utsetts till en av världens mäktigaste tonåringar av tidningen Time.

Och nu har Zara Larsson kammat hem ytterligare ett pris – nämligen BRA-priset. En utmärkelse som varje år tilldelas en organisation, ett företag eller en person som utfört exceptionella insatser för jämställdhet i Sverige.

”En viktig förebild för unga tjejer”

”Zara Larsson är en modern feminist och orädd samhällsdebattör som säger vad hon tycker. Hon vill att folk ska lyssna på henne – och hon får folk att göra det. Zara Larsson kämpar för att kvinnor ska våga ta plats och hon har deltagit i metoo-debatten på ett modigt och engagerat sätt. Zara Larsson är en viktig förebild för unga tjejer och kvinnor.”

Ja, så löd motiveringen när Zara Larsson fick ta emot priset tidigare i veckan.

BRA-priset delas ut av Fredrika Bremer-förbundet, Sveriges äldsta jämnställdhetsförbund, som har arbetat för kvinnors rättigheter sedan 1884. Avsikten med priset är att uppmuntra och hylla personer eller projekt som stärkt utvecklingen av jämställdhet i synnerhet och flyttat fram positionerna för mänskliga rättigheter i allmänhet. Bland tidigare vinnare finns bland annat Margot Wallström och stiftelsen Make Equal.

– Det känns fantastiskt hedrande. Jag gör det här tillsammans med alla som deltar i debatten och stöttar och delar det jag skriver. Det är de som gör detta möjligt. Nu blir jag ännu mer peppad att ta mig ut i världen och fortsätta den feministiska kampen, sade Zara Larsson vid prisutdelningen.

Foto: TT

Läs mer:

Zara Larsson magiska framträdande ger oss rysningar – se det här!

Sara Delshad: ”Om det bara hade funnits en Zara Larsson när jag växte upp”

Se när Zara Larsson tolkar Beyoncé – du kommer få rysningar