Annons
Nutellasemlor är det bästa av två världar – så gör du dem själv
 

Nutellasemlor är det bästa av två världar – så gör du dem själv

Semlor är gott, Nutella är gott – vad kan gå fel? Testa det här smarriga receptet på Nutellafyllda semlor.

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

Läs mer: Recept: Nutellabrownies på bara tre ingredienser

I dag är det internationella Nutelladagen, vilket självklart ska firas. Och såhär i semmelsäsong känns kombinationen semla + Nutella given. Jennys Matblogg har skapat receptet du garanterat vill testa i dag.

Nutellasemlor

nutellasemlor gora sjalv

Gör goda nutellasemlor själv! Foto: Jennys Matblogg

Annons

Ingredienser till degen (15-18 semlor):
50 gram jäst till söta degar
175 gram smör
5 dl standardmjölk
2 dl strösocker
2 tsk stött kardemummakärnor
Cirka 1 1/2 liter vetemjöl

Gör så här:
Smula jästen i en bunke och tillsätt kardemumman. Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och värm upp till 37 grader. Rör ner lite vätska bland jästen – och rör om tills det löst sig helt – vänd ner resten av vätskan. Blanda i socker, salt och tillsätt lite av mjölet i taget under knådning.

Tillsätt så mycket mjölet att degen släpper och blir smidig. Arbeta degen i 15 minuter (Gärna i en degblandare / matberedare). Låt jäsa till dubbelstorlek i ca 30- 40 minuter. Baka ut på mjölat bord och dela degen i 2 delar, varje del blir ca tio bullar var.

Baka ut och lägg på en bakplåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i ytterligare 50- 60 minuter (till dubbel storlek). Grädda sedan i ugnen i ca 10 minuter på 225 grader, eller tills de är gyllene. Låt svalna på galler.

Till fyllningen:
Nutella
Grädde
Florsocker

Gör så här:
Gör en lite grop och fyll med nutella, cirka 1- 2 msk per semla. Vispa grädden, och spritsa kring nutella. Lägg på locket och pudra över massa florsocker.

Recept: Jennys Matblogg
Foto: Stella Pictures

 
Annons