Annons
 

Ny studie förklarar: Därför blir vi snyggare i solglasögon

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 
25.E8ARGE

Nu har forskare kommit fram till varför vi är snyggare i solglasögon.

Varför tycker vi att människor i solglasögon är lite mer spännande och snyggare än andra? Det verkar som att forskare nu vet varför. Konst- och designlektorn Vanessa Brown på Nottingham Trent University i England har nämligen forskat i ämnet och skrivit boken ”Cool shades – the history and meaning of sunglasses”. För Science of Us förklarar hon att det finns tre anledningar till att vi attraheras av personer i solglasögon:

Annons

1. Ansiktet blir symmetriskt.
När du tar på dig ett par solglasögon får du genast ett symmetriskt ansikte. Glasögonen tar bland annat bort ”avvikande former” kring ögonen och forskning visar även att symmetri är väldigt starkt kopplat till vad vi anser vara attraktivt i ett ansikte.

2. Vi blir mer mystiska.
Generellt dras vi till människor som vi inte riktigt får grepp om. När vi inte ser en persons ögon ökar mystiken och den sexuella attraktionen då mycket av vårt första intryck av en person skapas när vi just tittar in i personens ögon. Genom att ha ögonkontakt formar vi en uppfattning om en persons intelligens, ärlighet och självförtroende men om en person bär solglasögon kan vi inte alls få samma bild av detta vilket ökar nyfikenheten.

3. Glamouren.
Vi förknippar solglasögon med glamour och status. Hollywood-stjärnor började under 50- och 60-talet att bära solglasögon för att gömma sig från paparazzifotografers kameror. Här sattes grunden för att vi fortfarande ser solglasögonen som någonting attraktivt.

Läs även:
Äntligen! Ny studie förklarar varför vi aldrig har något att ha på oss
Forskning visar att vi blir lyckligare av att ha en syster
Därför kan glass orsaka ”brain freeze”

Kendall Jenner and Gigi Hadid out and about, Los Angeles, America - 31 Jul 2015

Kendall Jenner är snygg i solglasögon.

Av: Malin Ny Foto: All over press