Annons
kondom
 

Ny studie: Kondom påverkar inte hans stånd alls

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

Stämmer det verkligen att killens stånd kan slakna om han använder kondom? En ny studie som har publicerats i The journal of sexual medicine, visar att det faktiskt inte ligger någon sanning alls i det uttalandet.

Annons

500 heterosexuella män i åldern 18 till 24 deltog i studien, och redan i en inledande enkät uppgav drygt 38 procent att deras sexlust och prestation inte påverkas av en kondom. Däremot uppgav en nästan lika stor del av de deltagande att de någon gång har förlorat erektionen medan de har satt på kondomen.

Läs också: Forskning avslöjar varför du dras till douche-killen

Men vad forskarna snabbt kunde se av resultatet var att det inte nödvändigtvis var gummit som var problemet – utan killarna själva, och deras kunskap om hur man egentligen använder en kondom. En tredjedel av de deltagande erkände nämligen att de faktiskt aldrig riktigt lärt sig hur man trär på en kondom på rätt sätt.

En annan hypotes är att de som hade svårt att behålla ståndet medan de sätter på en kondom är att de sannolikt lider av andra erektionsproblem, vilka förvärras av nervositeten att inte lyckas med kondomen – vilket såklart kan ta död på stämningen och ståndet.
Men, sammanfattningsvis – det sitter bara i huvudet, killar!

 


 
 


Annons