Annons
 

Regn + rusk = bio! 15 filmer som har premiär i höst

Superhjältar, rom-coms och fängslande thrillers – vi går en stark biohöst till mötes. Baaam har plockat ut 15 favoriter bland höstens biopremiärer.

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

Läs mer: Hej gråtfest! 15 filmer på Netflix som får tårarna att rinna


Logan Lucky – 25 augusti
Adam Driver, Channing Tatum och Daniel Craig spelar huvudrollerna i den här komedin signerad Magic Mike-regissören Steven Soderbergh. Bröderna Logan bestämmer sig för att göra en stor kupp under en av de största NASCAR-tävlingarna: Coca Cola 600-racet i North Carolina.

Annons


My Cousin Rachel – 25 augusti
Rachel Weisz och Sam Claflin har huvudrollerna i den här filmen om en ung engelsman som vill hämnas sin beskyddares död. Han misstänker att kusinen Rachel ligger bakom mordet men börjar snart falla för henne.


The Square – 25 augusti
Ruben Östlunds nya film vann Guldpalmen vid filmfestivalen i Cannes. Christian driver ett modernt konstmuseum och blir besluten på öppen gata. Han kan inte skaka av sig händelsen och i jakten på förövaren tvingas han ifrågasätta sin egen moraliska kompass. Samtidigt öppnar The Square, en utställning som ska påminna oss om vårt gemensamma ansvar i det offentliga rummet.


De bedragna – 1 september
Under det amerikanska inbördeskriget tar tre unga kvinnor in en skadad fiendesoldat på sin internatskola. Elle Fanning, Nicole Kidman och Kirsten Dunst spelar huvudrollerna i den Sofia Coppola-regisserade thrillern fylld av spänning, rivaliteter och tabun.


Borg – 8 september
Få kan ha missat en av höstens svenska storfilmer – berättelsen som tennislegenden Björn Borg. Sverrir Gudnason skildrar Borgs väg från Södertälje till världseliten och rivaliteten med John McEnroe.

Läs mer: Från Clueless till Jumanji – 90-talsfilmerna du borde se på Netflix


Det – 13 september
I den amerikanska staden Derry börjar flera barn mystiskt försvinna. En del barn möter sina största rädslor när de är i sällskap av clownen Pennywise, som spelas av Bill Skarsgård.


Silvana – Väck mig när ni vaknat – 15 september
I filmen om Silvana Imam får vi följa henne från undergroundartist till hennes genombrott och ikonstatus. En film om motgångar, framgångar, kärlek och Silvanas egna kamp med rollen som förebild.


Blade Runner 2049 – 6 oktober
I uppföljaren till den klassiska filmen från 1982 tar Ryan Gosling på sig rollen som ny blade runner. Polisen K avslöjar en sedan länge bevarad hemlighet som riskerar att rasera samhället. Han ger sig ut på jakt efter tidigare blade runnern Rick Deckard (Harrison Ford) som varit försvunnen i 30 år.


Home Again – Kärleken flyttar in
Är det nu den romantiska komedin återvänder på allvar? Kanske. Nyseparerade Alice flyttar tillbaka till sin hemstad som under en blöt utekväll möter tre unga män och låter de bo i hennes gästhus. Men allting ställs på ända när hennes ex dyker upp.


The Mountain Between Us – 27 oktober
Superbegåvade Kate Winslet och Idris Elba spelar två främlingar som efter en flygolycka blir strandsatta på en avlägsen bergstopp. De måste samarbeta för att överleva i den tuffa miljön och tillsammans försöka hitta hjälp.


Thor: Ragnarök – 27 oktober
I den tredje filmen om asaguden Tor (Chris Hemsworth) hålls han fängslad på andra sidan universum utan sin magiska hammare. Han försöker ta sig tillbaka till Asgård för att stoppa Ragnarök och stöter på ytterligare två hot längs vägen – den hänsynslösa Hela (Cate Blanchett) och tidigare bundsförvanten Hulken.


Mordet på Orientexpressen – 24 november
En ny och stjärnspäckad filmatisering av Agatha Cristies klassiska deckare. En lyxig tågresa genom Europa förvandlas till en mordgåta när en av passagerarna hittas död och detektiven Hercule Poirot (Kenneth Branagh) tar sig an fallet.


Justice League – 17 november
Fick du inte nog av Wonder Woman under sommaren? Nu har du en till chans. I den här maxade superhjältefilmen jobbar Wonder Woman, Batman, Aquaman, Cyborg och The Flash tillsammans för att rädda världen.


Star Wars: The Last Jedi – 13 december
Efter ett års paus kommer äntligen fortsättningen på The Force Awakens. Hjältarna från förra filmen ansluter sig till de galaktiska legenderna i ett äventyr som avslöjar Kraftens uråldriga mysterier och sanningar från det förflutna.


Pitch Perfect 3 – 22 december
Efter vinsten i världsmästerskapen återförenas de nu splittrade Barden Bellas för en sista tävling och för första gången tävlar de mot sångare som använder instrument.

Foto: IBL