Annons
 

Nya glow-nyheten i fuskbrännaväg från Clarins

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

Clarins sol inlaga 1

Snart är det dags att skydda sig mot solen på bästa tänkbara vis. Men innan dess vill vi kanske bättra på den ordinarie hudtonen som denna tid på året är mer gråblek än Jennifer Lopez-gyllene… Clarins har ett fullgott sortimentutbud när det gäller tanningprodukter och solskydd. Kanske mest intressant av säsongens nyheter är glow-produkten Clarins Radiance Plus Golden Glow Booster, 15 ml, 205 kr. Det är en liten flaska full av solskensdroppar som du droppar i din ordinarie fuktkräm varje morgon eller kväll för att ge huden en gradvis, solkysst ton. OBS! Väldigt viktigt att du spär ut produkten med en ansiktskräm och inte applicerar den direkt på huden eftersom detta är ett koncentrat. Droppa tre droppar i din vanliga fukt/ansiktskräm varje morgon och efter tre dagar ser du en jättesnygg och subtil effekt av solbränna och glow som har fördelat sig jämnt och fint i ansiktet/på halsen (glöm inte att smörja in halsen också!). För att upprätthålla effekten av denna lätta solbränna så räcker det med två droppar framöver i din kräm. Det här ger en mer diskret fast väldigt fräsch solbränna som passar perfekt så här i början av sommaren när det bara ser konstigt ut att gå omkring som Björn Ranelid.

Annons

Clarins sol inlaga 2

Fyra andra favoritprodukter ur Clarins solsortiment är följande:
1. Clarins Sun Control Stick UVB/UVA 30, 8 g, 235 kr. Funkar bra för läpparna som tar mycket stryk av den starka solen, men jag tycker även att stiftet är smidigt och bra att ha med på utflykter, båtturer, vespaavstickare och andra aktiviteter när man snabbt behöver stryka på ett skydd på kroppsdelar som sticker ut, typ näsa, axlar, öron, dekolletage (men kanske inte orkar dra upp och kladda med andra flaskor/sprayer). En smidig kompis i beachväskan eller fickan.

2. Clarins Instans Smooth Self Tanning, 30 ml, 295 kr. Golden Glow Boostern som nämns ovan är toppen för ansiktet, men den här gör susen för hela kroppen. Glöm inte att torrborsta och skrubba huden innan och applicera den här krämen när kroppen fortfarande är mjuk och varm efter duschen, så suger den upp krämen bra. Smörj in dig överallt, även på undersidan av armarna och i armhålor och andra ställen man kanske inte tänker på. Annars blir kontrasterna för skarpa och resultatet kommer att uppfattas som randigt. Tvätta handflatorna ordentligt efteråt, här vill du inte att krämen ska fästa… Var även sparsam med att smörja in torra partier, som armbågar och hälar. Om du vill kan du smörja in dessa områden med en fet kräm innan så blir det inte missfärgat/fläckigt.

3. Nyhet! Clarins Sun Care Oil Spray High Protection, UVB30, 150 ml, 285 kr. Jag är ett stort fan av oljor, det ser snyggt ut och gör huden smidig, dessutom täcker det hela hudytan enkelt. Den här oljan dubbeljobbar dessutom och är inte lika kladdig som många andra oljor. Den funkar alltså som skydd både för kropp och hår och hjälper till att motverka mörka pigmentfläckar genom ingredienserna multi-filter complex UVA/UVB + Phyto-Sunactyl 2). Men tänk på att spraya rikligt och ofta om du tillbringar en hel dag i solen!

4. Clarins After Sun Moisturizer Ultra-Hydrating, 200 ml, 285 kr. Många är bra på att preppa huden innan och även skydda den under själva solandet. Men inte lika många tar hand om huden efteråt, vilket är viktigt för att lugna huden som kan ha blivit uppjagad och bränd av solen. Man behöver återfukta huden rejält när man solar (gäller även brun-utan-sol-produkterna som innehåller uttorkande ämnen), det är just torrheten som gör att huden spricker och man börjar fjälla med mera. Den här krämen innehåller extrakt från solrosfrö, vattenmelon, sheasmör och tistelfröolha som gör huden mjuk och återfuktad.

Clarins sol inlaga 3

Av Charlotta Flinkenberg