Annons
 

Nya Under från Twilfit

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 
Nya-Under

Underklädskedjan Twilfit har instiftat stipendiet ”Nya Under” för att uppmuntra till nytänkande i branschen. Fem unga, begåvade designers har bjudits in att delta, men bara en av dem kommer att vinna. De nominerade, som under hösten arbetat med att ta fram varsitt underklädesset, är:

Annons

Den vinnande stipendiaten får, tillsammans med Twilfits sortimentsavdelning och designer Ingrid Cederling, möjlighet att ta fram en minikollektion som lanseras under hösten 2011. Förutom mentorskap och möjlighet att få se idéer bli verklighet får stipendiaten även 73 000 kronor att användas till vidare förkovran i ämnet underklädsdesign.

Mer om projektet och om de nominerade finns på www.nyaunder.se. Där kan du även rösta på din favorit. Årets stipendiat offentliggörs den 8 november 2010.

Ida Pyk. Nya-Under-Twilfit-3

Ida Pyk: – Den prisbelönta och tongivande författarinnan Kerstin Thorvall avled i Stockholm den 9 april 2010, detta är min kollektion till minne av henne. Dessa rader har jag valt att illustrera i min kollektion för Twilfits Nya Under:

Ensam
I den blå natten
Med musiken som gråter
Älskar jag dig
Utan saknad.

Anna Angseryd från Patouf och Saga Ekman från Saga Lova. Patouf-och-Saga-Lova

Anna Angseryd: – Med mitt bidrag till Nya Under vill jag visa att enfärgat, enkelt och bekvämt även kan vara vackert. Jag har ofta svårt att hitta just vackra underkläder som är bekväma nog för att jag ska använda dem. Oftast samlas de på hög i min garderob.

Saga Ekman: – Bortom de rosa molnen kan man enkelt föreställa sg att mitt underklädesset har tillhört en cirkusartist som lever i 30-talets Berlin. Ibland lyssnar hon på Beatles, trots att de långhåriga pojkarna inte sett dagens ljus. Ibland dricker hon jordgubbsmilkshake och sparar de rutiga sugrören. På nätterna drömmer hon om sin stora kärlek, Trollkarlen. När han vänder ut och in på hennes underkläder finner man dolda mönster, och när han sakta knäpper upp hennes korsett förvandlas en av rosetterna till en vit duva.

Linnea Carlgren och Petra Thoms från Noir et Blanc. Nya-Under-Twilfit-2

Linnea Carlgren och Petra Thoms: – Vi ville göra något som var som ett skydd, en rustning, som reflekterar både bäraren och åskådaren. Det ska kännas lyxigt och även vara någonting man kan bära, inte bara innerst utan även synligt. Inspirerat av arkitektur och ljusreflektioner har vi valt att fokusera på material och ett formspråk som likt skärvor lappas ihop och bildar ett mönster. Runda former kontra vassa metaller. Kvinnligt och avskalat, förföriskt och förrädiskt.

Therese Zetterberg från Zetterberg Collection. Therese Zetterbergs bidrag.

Therese Zetterberg: – Min tanke med mitt bidrag är en liten försmak av vad Zetterberg skulle stå för i underkläder. Sköna naturmaterial, lyx, vackra spetsar och kvinnligt sensuellt. Min inspiration till mitt bidrag kommer från min brudkollektion, ett par favorittrosor som jag köpte i Paris förra året som är så fina att man knappt vill ha dem på sig och en vacker gammal korsett jag hittade i en vintagebutik för flera år sedan.

Av: Rose-Marie Söderlund