
Nyttiga brownies med hasselnötter och flingsalt
Sugen på kladdig chokladkaka som smälter i munnen? Dessa raw brownies är magiskt goda. Och dessutom enkla att göra!
Det här är ett perfekt alternativ för dig som inte kan få nog av choklad. Flingsalt på toppen gör att chokladsmaken kommer fram ännu mer och nötterna blir en underbar kontrast till den kladdiga kakan.
Missa inte! Glutenfri minipizza med aubergine och feta
Du behöver:
3,5 dl sötmandel
12 färska dadlar
3 msk kokosolja
1 dl kakao
1 tsk äkta vaniljpulver
3-6 msk vatten
1 krm salt
Garnering:
hasselnötter
pistagenötter
flingsalt
Så här gör du:
1. Mixa mandlarna så att de blir finhackade. Ta ut dem ur mixern och lägg åt sidan.
2. Mixa sedan dadlar, kokosolja, kakao, vaniljpulver, vatten och salt till en slät massa.
3. Blanda massan med de hackade mandlarna och tryck ut i en form, ca 20×20 cm.
4. Garnera med nötter och flingsalt och låt svalna i kylen.
Läs även
Så gör du krämig avokado- och chokladglass (på 3 minuter!)
Så gör du nyttiga våfflor – bästa brunchen
Läskande (och nyttig!) isglass med apelsin och mango
Bildkälla IBL