Du behöver:
1 dl cashewnötter
1 dl valnötter
3 äggvitor
1 dl rårörsocker
3 dl vispgrädde
1 liter jordgubbar
Garnering: Citronmeliss
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Rita en cirkel, cirka 20 cm i diameter, på ett bakplåtspapper. Mixa nötterna grovt i matberedare.
2. Vispa äggvitor till en hård smet. Det ska gå att vända upp och ned på bunken. Blanda ner nötterna och socker. Bred ut smeten i cirkeln.
3. Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. Lossa bottnen när den har kallnat.
4. Vispa grädden lätt och bre den över bottnen. Garnera tårtan med jordgubbar och citronmeliss och njut!
Läs mer
Sockerfritt bubbel – perfekt till sommarfesten
Glutenfri cheesecake med lavendel och blåbär
Nice cream – nyttiga glassen du måste testa i sommar
Bildkälla IBL